Forever Yours 2017

 
 

20.08€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu on miellyttävän runsas. Mausteisuus ja kypsien tummien marjojen aromit pehmenevät tyylikkäästi tammen tuoman vaniljan ja toffeen ansiosta. Maku on täyteläinen ja tasapainoinen. Tanniinit antavat mainion rakenteen samalla kun tuoksun aromit toistuvat kitalaella. Runsautta keventää upea hapokkuus, mikä myös johtaa viinin pitkään jälkimakuun.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan käsin yleensä lokakuun toisella viikolla tarhoilta, jotka sijaitsevat korkealla 820 metrin korkeudessa. Alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa. Maseraatio kestää 15 päivää ja viini saa kypsyä ranskalaisissa tammitynnyreissä 8 kuukauden ajan.

Ruokasuositus: Viini on omiaan Espanjan makujen parina. Kokeile esimerkiksi grillattua iberico-porsaan secretoa ja patatas bravas perunoita!

Bodegas Nekeas

Añorbe, Navarra, Espanja

Bodegas Nekeas sijaitsee Navarran pohjoispuolella, Pamplonan tuntumassa Atlantin rannikon läheisyydessä. Tila on ottanut nimensä Nekeaksen laaksosta, jossa itse viinilä ja valtaosa tarhoista sijaitsevat. Alueella on pitkät perinteet viininviljelyssä, mutta vuosien saatossa alueen toimijat vähenivät radikaalisti ja siirtyivät etelämmäksi parempien kasvuolosuhteiden ja satojen toivossa. Tilan kolme perustajapariskuntaa ovatkin paluumuuttajia alueelle ja tila on yksi ensimmäisistä, jotka palauttivat elämän tämän laakson viininvalmistusperinteisiin. Tila on kolmessa vuosikymmenessä kasvanut rutkasti, mutta fokus on säilynyt vahvasti tarhatyössä sekä sukupolvelta toiselle siirtyvissä perinteisissä valmistusmetodeissa.

Tila tuottaa kattavan valikoiman laadukkaita ja kohtuuhintaisia viinejä sekä alkuperälajikkeista että kansainvälisesti tunnetuista rypäleistä. Tilan vanhimmat köynnökset ovat kunnioitettavan 80 vuoden ikäisiä ja muutoinkin keski-ikä köynnöksille on reilut 30 vuotta. Atlantin valtameri antaa rypäleiden kypsymiselle oman vahvan leimansa ja sen johdosta kasvukausi on pitkä ja lämpötilavaihtelut suuria. Tarhojen ainutlaatuinen sijainti Nekeaksen laaksossa saa aikaan yhdessä hitaan kypsymisen kanssa niiden korkean hapokkuuden ja fressin otteen, joka onkin hyvin leimallista tilan vinkuille, mutta epätyypillistä alueelle yleisesti. Tila käyttää kaikki viljellyt rypäleet 40 hehtaarin tarhoilta omaan tuotantoon, joka henkii vahvasti Navarran uutta tulemista modernilla ilmeellä ja laadukkaalla sisällöllä.

Lisätiedot

Tuottaja

BODEGAS NEKEAS

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

14,5%

Rypälelajikkeet

tempranillo, cabernet sauvignon

Mesta

Añorbe, Navarra, Espanja

ALKON TUOTENUMERO

958406

Osasto: