Tuoksu ja maku: Tuoksussa löytyy Nebbiololle niin tuttua mausteisuutta, aromaattisuutta ruusun ja orvokin puolelta, sekä hentoa kuivattujen luumujen aromeita. Suutuntuma on raikas ja nuorekas tarjoten tuoksun mausteisuutta, hentoa maanläheisyyttä ja rikkaan tanniinisuuden. Viinin on hyvä antaa saada hieman happea, niin kokonaisuus rikastuu vain entisestään tarjoten loppujen lopuksi hyvin monimuotoisen ja syvän viinin. Upea kypsytyspotentiaali.
Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan tarhoilta, missä maaperä on sekoitus hiekkakiveä ja merkeliä. Rypäleet erotetaan rangoistaan ja murskataan. Maseraatio kestää muutaman viikon, minkä jälkeen mehu puristetaan terästankkeihin, missä alkoholikäyminen tapahtuu loppuun. Viiniä kypsytetään Slovenialaisissa tammitynnyreissä 12 kuukauden ajan.
Ruokasuositus: Erilaiset raviolit toimivat mainiosti tämän energisen Nebbiolon vierellä. Varmat valinnat ovat myös tryffeli- ja sienipastat, sekä risotot. Kypsiä juustoja unohtamatta.