Gemischter Satz

 
 

15.15€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Väri on vihertävän keltainen. Tuoksu antaa raikkaita Rieslingin aromeita ja Sauvignonin eksoottista hedelmää, joita täydentää Muskatellerin & Weissburgunderin kukkaisa ote. Myös Grünerin läsnäolon tunnistaa; rakennetta ja miellyttävää mausteisuutta. Monitahoinen maku jatkaa tuoksun viitoittamalla tiellä, ollen täynnä eksoottista hedelmää, pehmeätä mausteisuutta ja kukkaisuutta. Hienostunut hapokkuus raikastaa kokonaisuutta entisestään.

Alkuperä ja viininvalmistus: Gemischter Satz on ns. ”field-blend” eli tarhasekoite. Eri rypälelajikkeet kerätään yhdeltä tarhalta Eisenbergin kukkulan laidalta ja vinifioidaan yhdessä. Tämä on perinteinen itävaltalainen tapa. Rypäleet kerättiin käsin ja niiden annettiin käydä viileässä terästankissa. Viiniä ikäännytettiin hiivasakan päällä kolmen kuukauden ajan ennen pullotusta.

GROSZER WEIN

Burg, Südburgenland, Itävalta

Groszer Weinin moderni viinitila sijaisee Itävallan Etelä-Burgenlandissa, aivan Unkarin rajan tuntumassa. Groszer Weinin viinitarhat ovat Eisenberg-nimisen kukkulan rinteillä ja ympäristössä. Maaperä on liuskekiveä, joka takaa upean hedelmäisyyden viineihin. Alueen ilmasto on erittäin suotuisa punaviinien kasvattamiseen, mutta tila tuottaa myös herkullista Gemister Schatz -valko- sekä roséviiniä. Groszer Wein haluaa vaalia alkuperäänsä, siksi tilan nimikin on kirjoitettu unkarilaiseen tyyliin ja pullon tyylikäs ulkoasu kertoo tarinaa menneistä ajoista. Tarinan alussa tilan viinit tunnettiin litran pulloista, mutta näistä ollaan sittemmin luovuttu. Syynä tähän oli se, että omitakeinen pullokoko vei huomion itse sisällöstä, jonka eteen kuitenkin työ tehdään.

Viinitilan takana on kunniahimoiset nuoret miehet Matthias Krön ja Markus Bach. Viinitekijä Markus on kotoisin Saksasta, mutta on kotiutunut hyvin Itävaltaan löydettyään vaimon Burgenlandista. Ennen asettumistaan Itävaltaan hän työskenteli viinien parissa Saksan Badenissa ja Pfalzissa.  Matthias pitää taas huolta tilan markkinoinnista ja myynnistä. Tila on siirtynyt entistä enemmän luonnonmukaiseen tekemiseen vuosien saatossa ja mukaan ollaan otettu elementtejä myös biodynaamisesta viljelystä. Kova työ palkitaan ja vuonna 2010 alkanut konversio johtaa vuonna 2018 luomusertifikaattiin.

Viinitalo tuottaa omilta noin 16 hehtaarin tarhoilta noin 80 000 pulloa vuosittain. Kasvutavoitteita ei juurikaan ole, pääpaino tekemisessä on kehittää luonnonmukaista työskentelyä tulevina vuosina ja saada tarhat voimaan entistä paremmin. Myös uusille kokeiluille annetaan entistä enemmän jalansijaa ja vuoden 2018 lopussa päivänvalon näkee myös talon petnat.

Lisätiedot

Tuottaja

Groszer Wein

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

11,5%

Rypälelajikkeet

welschriesling, weisserburgunder, muskateller, sauvignon, grüner vetliner

Mesta

Burg, Südburgenland, Itävalta

ALKON TUOTENUMERO

956883

Osasto: