Gemischter Satz Ried Hintern Dorf

 
 

16.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Väri on vihertävän keltainen. Tuoksu monipuolisesti hedelmää, yrttisyyttä sekä kevyttä makeaa kukkaisuutta. Myös Grünerin läsnäolon tunnistaa; miellyttävää ja hillittyä mausteisuutta. Monitahoinen maku jatkaa tuoksun viitoittamalla tiellä, ollen täynnä eksoottista hedelmää, kukkaisuutta ja monitahoista yrttisyyttä. Hapokkuus on runsasta, antaen viinille pituutta ja korostaen sen raikkautta. Todella fressi ja pitkän jälkimaun omaava paketti.

Alkuperä ja viininvalmistus: Gemischter Satz on ns. ”field-blend” eli tarhasekoite. Eri rypälelajikkeet kerätään yhdeltä tarhalta Hintern Dorfin  kukkulan laidalta ja rypäleet vinifioidaan yhdessä. Tämä on perinteinen itävaltalainen tapa. Rypäleet kerättiin käsin 10. syyskuuta ja niiden annettiin käydä viileässä terästankissa. Viiniä ikäännytettiin hiivasakan päällä 4 kuukautta ja se pullotettiin kevään korvilla. Jäännössokeri on 2,6g/litra. Maaperä tarhoilla on monipuolista ja runsaan ravinnerikasta. Tarhoilta löytyy graniittia, hiekkaa, savea sekä eloperäistä maata.

Ruokasuositus: Universaali vinkku, joka toimii niin kylmien leikkeleiden ja pikkeleiden kanssa, mutta kestää myös runsaampia makuja, kuten vaikkapa jättiravut Pil-Pil.

Lisätiedot

Tuottaja

FINK & KOTZIAN – Christian & Petra Fink

Vuosikerta

2019

Alkoholiprosentti

13%

Rypälelajikkeet

Grüner Veltliner, Chardonnay, Pinot Blanc, Riesling, Roter Veltliner ja Roter Traminer

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Gauderndorf, Weinviertel, Itävalta

Luokittelu

Sertifikoimaton luomu