Gemischter Satz Rose

 
 

15.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Väri on violettiin kallistuva vaaleanpunainen. Tuoksu antaa aimo annoksen punaisia marjoja kuten vadelmaa, punaherukkaa ja puolukkaa. Voimakas maku on kuiva, keskitäyteläinen ja ehdottoman raikas. Roseeksi viini on kitalaella jopa hieman lihaisa, voimakkaiden tummien rypäleiden aromit erottuvat hienosti.

Alkuperä ja viininvalmistus: Gemischter Satz on ns. ”field-blend” eli tarhasekoite. Eri rypälelajikkeet kerätään yhdeltä tarhalta Eisenbergin kukkulan laidalta ja vinifioidaan yhdessä. Tämä on perinteinen itävaltalainen tapa. Groszer Weinin Gemischter Satz Rose on tiettävästi maailman ainut roseviini, joka tehdään tähän tapaan. Rypäleet kerättiin käsin ja niiden annettiin käydä viileässä terästankissa. Viiniä ikäännytettiin hiivasakan päällä ja vaikka roseeviinit nautitaan yleensä aina vuosikertaa seuraavana kesänä, tuottaja lupailee, että tämä viini olisi vielä tikissä 2017!

Ruokasuositus: Tämä on selkeästi ”ruokarosee”, sillä viinin raikkaat aromit kaipaavat kesäistä salaattia, pizzaa tai selkeitä makuja lautasella. Myös sellaisenaan hiukan tuhdimpien roseiden ystäville.

Lisätiedot

Tuottaja

Groszer Wein

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

11,5%

Rypälelajikkeet

Blaufränkisch, zweigelt ja merlot

Tyyppi

Rose

Mesta

Burg, Südburgenland, Itävalta

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,