Gneiss

 
 

19.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Elegantti tuoksu antaa paljon. Voit havaita hentoa kukkaisuutta ja sitrushedelmien aromeita. Suussa viini on jopa suolaisen mineraalinen. Tuoksun aromit vain voimistuvat ja elementtejä löytyy koko ajan lisää. Mukaan hyppää kivaa mantelisuutta ja pikku bitterisyys lopussa antaa todella kutkuttavan makuelämyksen.

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat viinin nimen mukaisesti gneissiperäisessä maassa. Rypäleet kerätään tarhoilta käsin pieniin koreihin ja kuljetetaan kellariin, jossa ne erotellaan rangoistaan. Rypäleet käyvät alkoholikäymisen terästankeissa luonnollisilla hiivakannoilla kolmen viikon ajan. Tämän jälkeen viini kypsyy sementtitankeissa 10kk hiivasakan päällä. Viiniin ei lisätä lainkaan sulfiitteja ja sitä ei kirkasteta kemiallisesti, vaan painovoiman annetaan hoitaa homma. Köynnökset, joista rypäleet kerätään ovat n. 30 vuoden ikäisiä. Viiniä valmistetaan vuosittain noin 12000 pulloa ja se on yksi Domaine de l’Ecun ehdottomista lippulaivoista ja tunnetuimmista viineistä, joita on tehty samalla metodilla tilan ensivuosista saakka.

Ruokasuositus: Raikkaat kala ja äyriäisruoat toimivat erityisen mallikkaasti viinin rinnalla, mutta myös esimerkiksi ranskalaisen keittiön klassikko Vichyssoise-keitto on ehdotonta eliittiä Gneissin vierellä.

Lisätiedot

Tuottaja

DOMAINE DE L’ECU – Fred Niger & Guy Bossard

Vuosikerta

2015

Alkoholiprosentti

12%

Rypälelajikkeet

Melon de Bourgogne (Muscadet)

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

La Bretonnière-la-Claye, Loire

(Tuote)Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,