Grüner Veltliner BIO 1.0

 
 

16.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksusta erottaa mineraalisia aromeita sekä raikasta hedelmää. Viinin nautittavan kuivahkossa maussa aistii limeä, greippiä sekä rypäleelle tuttua mausteisuutta. Myös hento kukkaisuus on läsnä taustalla. Raikkaan ja suhteellisen keveän kokonaisuuden täydentävät raikkaan mineraaliset ja puhtaat hapot. Fressi suutuntuma jättää jälkeensä miellyttävän jälkimaun, josta aistii kaikki rypäleelle ominaiset maut hienolla tavalla.

Alkuperä ja viininvalmistus: 60% rypäleista on kerätty Mollandsin alueelta ja 40% hiukan etelämmästä Gaisbergista.  Molempien alueiden tarhoilla toteutetaan biodynaamisen viljelyn periaatteita. Rypäleet kerätään sadonkorjuussa pieniin laatikoihin, jotta ne saapuvat kellariin vahingoittumattomia. Tilalla rypäleet puristetaan ja käyminen alkaa terästankeissa 16-18°C -asteessa ja kestää 6-8 viikkoa. Tämän jälkeen viini pidetään sakan päällä alkukevääseen, jolloin se suodatetaan kevyesti ja pullotetaan kevyen sulfiittilisäyksen kera.

Ruokasuositus: Erittäin monikäyttöinen ja -puolinen ruokaviini. Kalat, possu sekä erilaiset mausteiset ruoat toimivat viinin kanssa erinomaisesti yhteen. Schnitzel on vinkun rinnalla useasti testattu toimivaksi, joten laitetaan suositukseksi kana ”katsu” mausteisen kastikkeen kera.

Lisätiedot

Tuottaja

MATTHIAS HAGER

Vuosikerta

2022

Alkoholiprosentti

11.5%

Tyyppi

Valkoiset

Rypälelajikkeet

Grüner veltliner

Mesta

Mollands, Kamptal, Itävalta

Luokittelu

Sertifioitu biodynaaminen

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,