Grüner Veltliner Handcrafted

 
 

18.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku:  Raikas viini minkä tuoksusta voit erottaa sitruksisuutta ja miellyttävää mausteisuutta. Maussa viinin runsas hedelmäisyys yhdistyy hienosti mineraalisuuteen. Tuoksun antama aromimaailma toistuu myös paletilla tuoden moniulotteisuutta viiniin. Eritysesti greippi nousee aromeista voimakkaimmin esille. Mineraalinen ote siivittää viinin runsaan pitkään jälkimakuun.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet kerätään käsin lokakuun alussa Kamptalin kuuluisilta palstoilta, kuten Gaisbergiltä, Wechselbergiltä ja Haselista, joiden kivinen ja liuskekiven muodostama maaperä on optimaalinen Grüner Veltliner -lajikkeille. Alueen mikroilmasto ja suuret maaperän vaihtelut jopa muutamien askelien välillä luovat erinomaiset olosuhteet mielenkiintoisten ja upeiden viinien tuottamiseen. Rypäleitä uutetaan kuorien kanssa yön yli terästankeissa, missä alkoholikäyminen myös tapahtuu. 40% viinistä myös kypsyy hiivasakan päällä samoissa terästankeissa ja 60% siirretään kypsymään isoihin tammitynnyreihin kuuden kuukauden ajaksi. 

Ruokasuositus: Monipuolinen ruokaviini, joka toimii myös aperitiivina. Sushi, sashimi ja kevyen mausteiset kala- ja kasvisruoat toimivat erityisen nätisti viinin rinnalla.

Lisätiedot

Tuottaja

Martin & Anna Arndorfer

Vuosikerta

2022

Alkoholiprosentti

12,5%

Rypälelajikkeet

Grüner veltliner

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Strass, Kamptal, Itävalta

Luokittelu

Luomu
Natural