Riesling Handcrafted (tilapäisesti loppu)

 
 

19.50€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku:  Syvä, kultainen cloudy väri. Huumaava tuoksu antaa Risukan parhaita puolia: reilusti sitruksia, kepeää kukkaisuutta ja hienostunutta hedelmää. Maku on intensiivinen ja erittäin hienostunut, hedelmäinen ja mineraalinen samanaikaisesti. Tyylillisesti viini on lähempänä pariskunnan Vorgeschmack -sarjaa kuin Strasser Weinbergeä, jossa kielen päällä aistii jäännössokeria. Handcrafted -sarjan viineissä pääosaa näyttelee tyylikäs mineraalisuus ja raikkaus.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet kerätään käsin lokakuun alussa Kamptalin kuuluisilta palstoilta, kuten Gaisbergiltä, Wechselbergiltä ja Haselista, joiden kivinen ja liuskekiven muodostama maaperä on optimaalinen riesling ja grüner veltliner -lajikkeille. Alueen mikroilmasto ja suuret maaperän vaihtelut jopa muutamien askelien välillä luovat erinomaiset olosuhteet mielenkiintoisten ja upeiden viinien tuottamiseen. Viinin käyminen on jaettu siten, että 80% viinistä käy terästankeissa ja 20% viinistä isoissa tammitynnereissä kuorien kanssa. Käyminen tapahtuu ilman lisättyä hiivaa ja se kestää 4 kuukautta. Viiniä ei ole suodatettu eikä kirkastettu lainkaan, joten lopputulema on kauniin ”cloudy”. Viiniin lisätään ainoastaan pieni määrä sulfiitteja, 20mg/litra, pullotuksen yhteydessä.

Ruokasuositus: Monipuolinen ruokaviini, joka toimii erityisen nätisti aasialaisten makujen kanssa. Myös perinteiset ranskalaisen keittiön kalaruoat pelittävät viinin seurassa!

Lisätiedot

Tuottaja

Martin & Anna Arndorfer

Vuosikerta

2021

Alkoholiprosentti

12,5%

Rypälelajikkeet

Riesling

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Strass, Kamptal, Itävalta

Luokittelu

Luomu
Natural