Herr Gewürtz

 
 

19.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu on herkullisen fressi ja täynnä trooppista hedelmää, kuten litsiä ja aprikoosia. Näiden lisäksi löydät kukkaisuutta ja keltaista luumua. Maku on täysin kuiva, josta tunnistaa Gewülle tuttuja aromeita, mutta myös huikeaa raikkautta. Aromeista esille nousevat kypsää omenaa ja aprikoosi, mango ja kukkeus. Ei todellakaan mikään perinteinen Gewürztraminer, vaan huikean nautiskelupotentiaalin omaava persoonallinen paketti!

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimittiin käsin kahdelta eri tarhalta elo-syyskuussa. Tarhat ovat maaperältään sekoitus kvartsi- ja savimaata.  Luonnollinen käyminen tapahtuu terästankeissa kuorien kanssa kahden viikon ajan. Tämän jälkeen viini kypsyy hiivasakan päällä 4 kuukauden ajan. Viini pullotettiin tammikuussa kirkastamatta ja suodattamatta.

Ruokasuositus: Ns. matalan päädyn oranssi toimii laajalla skaalalla erilaisten ruokien kanssa. Yhdistelmissä vain mielikuvitus on rajana. Vaikkapa yrttien, valkosipulin ja oliiviöljyn kanssa marinoitu kana pelittää upeasti ja mitä enemmän paistopintaa, sen parempi kombo.

Lisätiedot

Tuottaja

KRÁSNÁ HORA – Marek Vybiral

Vuosikerta

2021

Alkoholiprosentti

13%

Tyyppi

Oranssi viini

Rypälelajikkeet

Gewürztraminer

Mesta

Vysočina, Moravia, Tšekki

Luokittelu

Sertifioimaton biodynaaminen