Jankot

 
 

31.00€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Mausteisesta ja yrttisestä tuoksusta erottaa lisäksi hentoa kukkaisuutta sekä päärynää. Suussa runsas makumaailma rakentuu tyylikkään hedelmäisyyden ja hienon mineraalisuuden liittoon, josta aistii myös appelsiinin kuorta, omenaa sekä. Mehukasta ja pitkää jälkimakua tukee mainiosti viinin miellyttävä hapokkuus.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimittiin käsin kahdelta eri tarhalta syyskuun viimeisellä sekä lokakuun ensimmäisellä viikolla. Tarhoja maaperä on hiekka- sekä merkelimaata. Luonnollinen käyminen tapahtuu terästankeissa, jonka jälkeen viiniä kypsytetään suurissa 1200 litran akaasiatynnyreissä 11 kuukauden ajan. Vuosikerrassa 2017 kuorikontakti kestää 18 vuorokautta tuoden viiniin sen kauniin värin. Viiniin ei lisätä lainkaan sulfiitteja eikä sitä suodateta pullotuksen yhteydessä.

Ruokasuositus: Runsas makumaailma tukee monipuolisesti erilaisia annoksia. Eryityisesti yrtit ja erilaiset runsaan makuiset kasvisruoat toimivat erityisen mallikkaasti viinin rinnalla.

Lisätiedot

Tuottaja

ŠTEKAR – Janko Štekar

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

12,5%

Rypälelajikkeet

Friulano

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Brda, Slovenia

Luokittelu

Sertifioimaton biodynaaminen

(Tuote)Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,