Janus

 
 

19.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Runsaan hedelmäinen ja tyylikäs tuoksu antaa reilusti sitrusta sekä monivivahteisia vihreitä aromeja. Terävä, sitruksen kuorien sävyttämä maku on notkea ja puhdas. Tasapainoista ja runsasta jälkimakua siivittävät hyvä hapokkuus.

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat liuskekivipitoisessa maassa. Rypäleet kerätään tarhoilta käsin pieniin koreihin ja kuljetetaan kellariin, jossa ne erotellaan rangoistaan. Rypäleet käyvät alkoholikäymisen terästankeissa luonnollisilla hiivakannoilla kolmen viikon ajan. Tämän jälkeen viini kypsyy sementtitankeissa 9kk hiivasakan päällä. Viiniin ei lisätä lainkaan sulfiitteja ja sitä ei kirkasteta kemiallisesti, vaan painovoiman annetaan hoitaa homma. Köynnökset, joista rypäleet kerätään ovat n. 20 vuoden ikäisiä. Viiniä valmistetaan vuosittain noin 9000 pulloa.

Ruokasuositus: Tusina ostereita ja pullo Janusta auki niin homma lähtee mukavasti käyntiin. Toimii saumattomasti yhteen erilaisten äyriäisten kaverina. Simpukat Escabeche nauttii myös erityisen hyvin viinin seurasta.

Lisätiedot

Tuottaja

Domaine de l’Ecu

Vuosikerta

2015

Alkoholiprosentti

12%

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

La Bretonnière-la-Claye, Loire

Luokittelu

Sertifikoitu biodynaaminen
Natural

(Tuote)Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,