Tuotekuvaus
Tuoksu ja maku: Tuoksu tarjoaa mausteisuutta, sekä punaisten kirsikoiden, villivadelmien, sekä vaaleiden kukkien aromeita. Paletilla viinissä on Etnalle tuttu runsas tekstuurisuus, sekä aimo annos tuoksun tarjoamaa mausteisuutta. Viini on maultaan mineraalinen ja pitkä, klassinen Etna.
Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan Etnan pohjoisilta rinteiltä, 80-90 vuotiaista puskaköynnöksistä, jotka sijaitsevat 800-840 metrin korkeudessa kahden kylän, Passopisciaron ja Randazzon välissä. Tarhat ovat pääosin Nerello Mascalesea, mutta pieni osa rypäleistä on Nerello Cappuccio:ta, sekä Alicante Bouschet:a. Sadonkorjuu tapahtui lokakuun toisella viikolla.
70% rypäleistä erotettiin rangoistaan ja murskattiin 30 hehtolitran puisiin käymisastioihin ja loppu 30% kokonaisia terttuja lisättiin mukaan. Alkoholikäyminen kesti noin 14 päivää, minkä jälkeen viini se pressattiin isoihin tammitynnyreissä, missä se sai käydä hiivasakan päällä, kunnes se pullotettiin ilman lisäyksiä toukokuun lopulla.
Ruokasuositus: Elegantti tuki esimerkiksi Baski-alueen Txuleta-pihvin kanssa. Myös pitkään haudutetut pataruuat nauttivat viinin seurasta.