Jeudi 15 Rosso

 
 

27.00€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu tarjoaa mausteisuutta, sekä punaisten kirsikoiden, villivadelmien, sekä vaaleiden kukkien aromeita. Paletilla viinissä on Etnalle tuttu runsas tekstuurisuus, sekä aimo annos tuoksun tarjoamaa mausteisuutta. Viini on maultaan mineraalinen ja pitkä, klassinen Etna.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan Etnan pohjoisilta rinteiltä, 80-90 vuotiaista puskaköynnöksistä, jotka sijaitsevat 800-840 metrin korkeudessa kahden kylän, Passopisciaron ja Randazzon välissä. Tarhat ovat pääosin Nerello Mascalesea, mutta pieni osa rypäleistä on Nerello Cappuccio:ta, sekä Alicante Bouschet:a. Sadonkorjuu tapahtui lokakuun toisella viikolla.

70% rypäleistä erotettiin rangoistaan ja murskattiin 30 hehtolitran puisiin käymisastioihin ja loppu 30% kokonaisia terttuja lisättiin mukaan. Alkoholikäyminen kesti noin 14 päivää, minkä jälkeen viini se pressattiin isoihin tammitynnyreissä, missä se sai käydä hiivasakan päällä, kunnes se pullotettiin ilman lisäyksiä toukokuun lopulla.

Ruokasuositus: Elegantti tuki esimerkiksi Baski-alueen Txuleta-pihvin kanssa. Myös pitkään haudutetut pataruuat nauttivat viinin seurasta.

Lisätiedot

Tuottaja

VINO DI ANNA – Anna Martens & Eric Narioo

Vuosikerta

2019

Rypälelajikkeet

nerello mascalese, nerello cappuccio, alicante bouschet

Alkoholiprosentti

12%

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Solicchiata, Etna, Italia

Luokittelu

Sertifioimaton luomu

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,