Kalkundkiesel Weiss

 
 

24.50€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Mausteisesta ja yrttisestä tuoksusta erottaa lisäksi runsaasti kukkaisuutta sekä päärynää. Suussa runsas makumaailma rakentuu tyylikkään kukkaisuuden ja hienon mineraalisuuden liittoon, josta aistii myös appelsiinin kuorta, omenaa sekä eksoottista hedelmää. Mehukasta ja pitkää jälkimakua tukee mainiosti viinin miellyttävä hapokkuus.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan käsin kahdelta eri tarhalta. Tarhojen maaperä on sekoitus, liuske-, kalkki- ja fossiilikiveä. Viini saa käydä osittaisen hiilihappokäymisen 4. päivän ajan terästankeissa, milloin 20% rypäleen kuorista ja rangoista pidetään myös mukana. Tämän jälkeen itse alkoholi-, sekä malolaktinen käyminen tapahtuu isoissa 1000-2000 litran neutraaleissa tammitynnyreissä noin kahden viikon ajan. Viini pääsee kypsymään osittain 600 litran, 2000 litran neutraaleissa tammitynnyreissä, sekä 1000 litraisissa amforoissa 8 kuukauden ajan.

Ruokasuositus: Runsaan makumaailman omaavana tapauksena toimii monenlaisten herkkujen kanssa. Muun muassa yrtein marinoitu ja grillattu kevätkananpoika voimakkaan salsan kanssa tarjoaa toimivan liiton tämän upeuden kanssa!

Lisätiedot

Tuottaja

Claus Preisinger

Vuosikerta

2021

Alkoholiprosentti

12.5%

Rypälelajikkeet

weissburgunder, grüner veltliner, muscat, welschriesling

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Gols, Burgenland, Itävalta

Luokittelu

Sertifikoitu biodynaaminen

(Tuote)Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,