La Part du Colibri Côt

 
 

16.50€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksun on runsaan marjaista ja mehukas. Keskitäyteläinen maku on täynnä punaisia marjoja, kuten mustikkaa ja boysenmarjaa. Hyvä hapokkuus kannattelee viiniä upeasti, jossa kypsä hedelmäisyys yhdistyy nätisti hentoon tanniinisuuteen ja raikkauteen.

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat kalkki- ja mineraalipitoisessa maassa. Rypäleet kerätään tarhoilta käsin pieniin koreihin ja kuljetetaan kellariin, jossa ne erotellaan rangoistaan. Rypäleet käyvät alkoholikäymisen terästankeissa luonnollisilla hiivakannoilla 20 päivän ajan. Tämän jälkeen viini kypsyy sementtitankeissa 7kk hiivasakan päällä. Viiniä ei kirkasteta kemiallisesti, vaan painovoiman annetaan hoitaa homma. Pullotuksen yhteydessä siihen lisätään 10mg sulfiitteja. Köynnökset, joista rypäleet kerätään ovat 30-35 vuoden ikäisiä.

Ruokasuositus: Monenlaisten grilliruokien pari. Kokeile vaikkapa grillattua entrecotea persiljavoin ja mausteisen papusalaatin kanssa.

Lisätiedot

Tuottaja

VINCENT CAILLÉ

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

12%

Rypälelajikkeet

Côt

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Muscadet Sèvre et Maine, Loire, Ranska

Luokittelu

Sertifioitu biodynaaminen

(Tuote)Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,