La Part du Colibri Gamay

 
 

16.50€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksun on raikkaan puhdas, jossa aavistus mausteisuutta ja hapanmarjaa. Keskitäyteläinen maku on täynnä mehukasta punaista marjaa, hapokkuutta ja kirsikkaa. Mukana on myös aavistus hentoa mausteisuutta. Kokonaisuus on nautittava ja tasapainoinen.

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat kalkki- ja mineraalipitoisessa maassa. Rypäleet kerätään tarhoilta käsin pieniin koreihin ja kuljetetaan kellariin, jossa ne erotellaan rangoistaan. Rypäleet käyvät alkoholikäymisen terästankeissa luonnollisilla hiivakannoilla 20 päivän ajan. Tämän jälkeen viini kypsyy sementtitankeissa 6kk hiivasakan päällä. Viiniä ei kirkasteta kemiallisesti, vaan painovoiman annetaan hoitaa homma. Pullotuksen yhteydessä siihen lisätään 10mg sulfiitteja. Köynnökset, joista rypäleet kerätään ovat 35-40 vuoden ikäisiä.

Ruokasuositus: Erilaiset terriinit ja muut kylmät lihaisat alkupalat toimivat hienosti viinin rinnalla.

Lisätiedot

Tuottaja

VINCENT CAILLÉ

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

12,5%

Rypälelajikkeet

Gamay

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Muscadet Sèvre et Maine, Loire, Ranska

Luokittelu

Sertifioitu biodynaaminen