Langhe Bianco 2017

 
 

16.58€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Hedelmäinen ja raikas tuoksu antaa sitruunaa ja kevyttä kukkaisuutta ja parfyymisyytta. Mausta erotat tuoksun viitoittamalla tiellä sitrusta, hentoa kukkaisuutta ja kypsää omenaa. Hyvä hapokkuus kannattelee runsaan makuista viiniä hienosti ja jättää suuhun pitkän ja miellyttävän jälkimaun.

Alkuperä ja viininvalmistus: Viinirypäleet kerätään kahden hehtaarin alueelta. Tarhojen maaperä on vaihtelevaa kalkkikiveä, savea ja soraa. Rypäleet kerätään käsin, jonka jälkeen ne erotetaan rangoista ja murskataan kevyesti. Käyminen tapahtuu matalassa lämpötilassa terästankeissa seitsemän päivän ajan. Viini saa kypsytä kymmenen kuukauden ajan ennen pullotusta.

Ruokasuositus: Viini on oiva kumppani monenmoisille kala- ja äyriäisannoksille. Yrtein maustetut, paistetut jättiravut toimivat esimerkiksi hienosti yhteen.

CAMPARO

Diano d’Alba, Piemonte, Italia

Camparon viinitila sijaitsee Piemonten sydänalueella, Diano d’Alban kylässä keskiaikaisen Castello di Grinzane Cavour -linnan kupeessa. Barbarescon pohjoispuolella sijaitseva perhetila on perustettu 1938 ja tilan nykyinen isäntä Mauro Drocco on isäntä jo kolmannessa polvessa. Tilalla tuotetaan alueelle tyypillisiä ja herkullisia punaviinejä dolcetto, barbera ja nebbiolo -lajikkeista. Viinitilaan kuuluu nykyään 16 hehtaaria, joista kahdeksan on viinintuotannossa. Perheen omistama Barolo-tarha on myös pieni, vain alle hehtaarin kokoinen.

Mauro on tehnyt tilallaan viiniä luomuna vuodesta 1995 ja hänellä on ollut sertifikaatti luomutuotannosta jo vuodesta 2000. Tämä on harvinaislaatuista ja todellakin uraauurtavaa, koska yleinen ilmapiiri Italiassa luomutuotantoa kohtaan on edelleen melkoisen nihkeää. Luonnonmukaisen elämäntavan valinnut perhe kasvattaa myös hasselpähkinöitä, luumuja ja muita hedelmiä sekä vihanneksia omaa käyttöä varten. Vuosikausia perheen valitsema luonnonmukainen tie herätti hilpeyttä, mutta maailman muuttuessa myös asenteet ovat muuttuneet. Tätä nykyä Mauro on arvostettu luonnonmukaisen viljelyn puolestapuhuja ja hän jeesiikin alueen viljelijöitä asian tiimoilta.

Mauro julkaisee viininsä vasta kun hän kokee, että ne ovat kypsyneet riittävästi ja valmiita juotavaksi. Tästä johtuen vuosikerrat ”laahaavatkin” pari vuotta valtaosaa alueen muita tuottajia jäljessä. Viinien etiketeissä komeilevat luonnon monimuotoisuutta ja orgaanista tuotantoa symboloivat kauniit perhoset. Alunperin taiteilijan luonnostelema perhonen oli aasialaista alkuperää, kunnes perheen tytär Sara nappasi tarhoilta valokuvia paikallisista perhosista ja etiketteihin vaihdettiin ”alkuperäislajikkeet”. Klassisen alueen viinit edustavat Mauron käsissä viinitekoa puhtaimmillaan, joista ei persoonallisuutta puutu.

Lisätiedot

Tuottaja

Camparo

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

14%

Rypälelajikkeet

Favorita

Luokittelu

Sertifioitu luomu

ALKON TUOTENUMERO

915371

Osasto: