Langhe Rosso

 
 

17.75€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Viinin tuoksu on hyvin raikas ja marjaisa. Esiin nousee eritoten kirsikkaisuus ja miellyttävä yrttisyys. Viinin rakenne ja moniulotteisuus tulee paletilla hyvin loisteliaasti esille. Tuoksun aromit toistuvat ja hentoa mausteisuuttakin on Piemonte tyylin toki havaittavissa. Tanniinit tuovat mahtavaa tekstuuria, joten Langhe Rosso on kaikin puolin tasapainoinen, sekä tyylikäs nautinto!

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan käsin Syys-, Lokakuun vaihteessa Diano d’Alban ja La Morran kylistä. Maaperä on sekoitus savea ja kalkkikiveä. Rypäleet vinifioidaan erikseen ja alkoholikäyminen kestää puolesta kuukaudesta aina kuukauteen riippuen rypälelajikkeesta. Dolcetosta valmistettu viini siirretään tämän jälkeen terästankkeihin, kun taas nebbiolosta ja barberasta valmistettu viini pääsee kypsymään 12kk vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Kypsytyksen jälkeen viinit sekoitetaan, minkä jälkeen viiniä kypsytellään vielä 12kk ( 6kk teräksessä ja 6kk pullossa) ennen julkaisemista.

Ruokasuositus: Me Soil Wine Groupissa tykkäämme käyttää tätä viiniä hyvin monipuolisesta erilaisten ruokien kanssa, mutta yksi annos on noussut ylitse muiden. Suosittelemme viiniä lämpimästi glaseerattujen kanansydämien kanssa!

CAMPARO

Diano d’Alba, Piemonte, Italia

Camparon viinitila sijaitsee Piemonten sydänalueella, Diano d’Alban kylässä keskiaikaisen Castello di Grinzane Cavour -linnan kupeessa. Barbarescon pohjoispuolella sijaitseva perhetila on perustettu 1938 ja tilan nykyinen isäntä Mauro Drocco on isäntä jo kolmannessa polvessa. Tilalla tuotetaan alueelle tyypillisiä ja herkullisia punaviinejä dolcetto, barbera ja nebbiolo -lajikkeista. Viinitilaan kuuluu nykyään 16 hehtaaria, joista kahdeksan on viinintuotannossa. Perheen omistama Barolo-tarha on myös pieni, vain alle hehtaarin kokoinen.

Mauro on tehnyt tilallaan viiniä luomuna vuodesta 1995 ja hänellä on ollut sertifikaatti luomutuotannosta jo vuodesta 2000. Tämä on harvinaislaatuista ja todellakin uraauurtavaa, koska yleinen ilmapiiri Italiassa luomutuotantoa kohtaan on edelleen melkoisen nihkeää. Luonnonmukaisen elämäntavan valinnut perhe kasvattaa myös hasselpähkinöitä, luumuja ja muita hedelmiä sekä vihanneksia omaa käyttöä varten. Vuosikausia perheen valitsema luonnonmukainen tie herätti hilpeyttä, mutta maailman muuttuessa myös asenteet ovat muuttuneet. Tätä nykyä Mauro on arvostettu luonnonmukaisen viljelyn puolestapuhuja ja hän jeesiikin alueen viljelijöitä asiasn tiimoilta.

Mauro julkaisee viininsä vasta kun hän kokee, että ne ovat kypsyneet riittävästi ja valmiita juotavaksi. Tästä johtuen vuosikerrat ”laahaavatkin” pari vuotta valtaosaa alueen muita tuottajia jäljessä. Viinien etiketeissä komeilevat luonnon monimuotoisuutta ja orgaanista tuotantoa symboloivat kauniit perhoset. Alunperin taiteilijan luonnostelema perhonen oli aasialaista alkuperää, kunnes perheen tytär Sara nappasi tarhoilta valokuvia paikallisista perhosista ja etiketteihin vaihdettiin ”alkuperäislajikkeet”. Klassisen alueen viinit edustavat Mauron käsissä viinitekoa puhtaimmillaan, joista ei persoonallisuutta puutu.

Lisätiedot

Tuottaja

Camparo

Vuosikerta

2016

Alkoholiprosentti

13,5%

Rypälelajikkeet

nebbiolo, barbera, dolcetto

Mesta

Diano d’Alba, Piemonte, Italia

Luokittelu

Sertifioitu luomu

ALKON TILAUSNUMERO

950864

Osasto: