Langhe Rosso

 
 

16.50€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Viinin tuoksu on hyvin raikas ja marjaisa. Esiin nousee eritoten kirsikkaisuus ja miellyttävä yrttisyys. Viinin rakenne ja moniulotteisuus tulee paletilla hyvin loisteliaasti esille. Tuoksun aromit toistuvat ja hentoa mausteisuuttakin on Piemonte tyylin toki havaittavissa. Tanniinit tuovat mahtavaa tekstuuria, joten Langhe Rosso on kaikin puolin tasapainoinen, sekä tyylikäs nautinto!

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan käsin Syys-, Lokakuun vaihteessa Diano d’Alban ja La Morran kylistä. Maaperä on sekoitus savea ja kalkkikiveä. Rypäleet vinifioidaan erikseen ja alkoholikäyminen kestää puolesta kuukaudesta aina kuukauteen riippuen rypälelajikkeesta. Dolcetosta valmistettu viini siirretään tämän jälkeen terästankkeihin, kun taas nebbiolosta ja barberasta valmistettu viini pääsee kypsymään 12kk vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Kypsytyksen jälkeen viinit sekoitetaan, minkä jälkeen viiniä kypsytellään vielä 12kk ( 6kk teräksessä ja 6kk pullossa) ennen julkaisemista.

Ruokasuositus: Me Soil Wine Groupissa tykkäämme käyttää tätä viiniä hyvin monipuolisesta erilaisten ruokien kanssa, mutta yksi annos on noussut ylitse muiden. Suosittelemme viiniä lämpimästi glaseerattujen kanansydämien kanssa!

Lisätiedot

Tuottaja

Camparo

Vuosikerta

2020

Alkoholiprosentti

13,5%

Rypälelajikkeet

dolcetto, nebbiolo,barbera

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Diano d’Alba, Piemonte, Italia

Luokittelu

Sertifikoitu luomu

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,