Tuoksu ja maku: Elegantissa ja voimakkasssa tuoksussa on kypsiä tummia marjoja, luumua ja mustikkaa, joita täydentävät yrtit, mustapippuri ja hienostunut savuisuus. Maku on täyteläinen, runsas ja syvä, mutta samalla hienosti tasapainotettu raikkaan hapokkuuden ansiosta. Tanniinit ovat runsaanpuoleiset ja samettiset, ja pitkä jälkimaku tuo mieleen tummaa suklaata, mausteita ja mineraalisuutta. Kokonaisuus on hienostunut ja voimakas, joka yhdistää kypsän hedelmäisyyden ja paahteisen eleganssin. Viini ilmentää täydellisesti Jumillan karua maaperää ja lämpimää ilmastoa.
Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet tulevat nimikkotarhalta, jonka kivinen, kalkkipitoinen sora- ja savimaa (“gravas”) antaa viinille sen luonteenomaisen mineraalisuuden. Tarhat sijaitsevat 750 metrin korkeudessa. Manuaalinen sadonkorjuu. Käyminen tapahtuu luonnonhiivoilla sementtitankeissa ja viini kypsyy 16–18 kuukautta suurissa ranskalaisissa tammifoudreissa.
Ruokasuositus: Erinomainen pari riistalle, kuten peuralle tai villisialle, sekä hitaasti haudutetulle naudanposkelle.