Late Harvest Furmint

 
 

13.20€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu antaa hunajaa ja runsaan hedelmäistä aromikkuutta. Erotat myös sitruunaisen kukkaisia aromeja. Maku jatkaa tuoksun viitoittamalla tiellä, jossa miellyttävän sitruunaiseen tuoksuun yhdistyy aprikoosin ja hunajan runsaat aromit. Viinissä on jäännössokeria 95g/l, jota komppaa miellyttävän pirteä hapokkuus. Kokonaisvaikutelma on runsas ja tasapainoinen.

Alkuperä ja viininvalmistus: Vain osittain jalohomeiset, lähinnä pitkään kypsynet rypäleet poimitaan käsin terttuina Lipas-nimiseltä tarhalta, joka sijaitsee n. 500 metrin korkeudessa ja jonka maaperä on vulkaaninen. Rypälemehua on maseroitu kevyesti muutaman tunnin ajan syvän värin ja runsaan aromimaailman aikaansaamiseksi. Tämän jälkeen viini on saanut käydä nopeasti ja sitä kypsytetty teräksessä, jotta lopputulema on pirteän hedelmäinen ja raikas. Viini on moderni versio klassisesta Tokaj-viinistä ja jäännössokerinsa (95g/l) kanssa siinä on klassista saksalaista Auslese-fiilistä! Verrattain lyhyt terästankkikypsytys takaa sen, että hapokkuus säilyy viinissä pirteänä ja kokonaisvaikutelma fressinä. Late Harvest -tyylisesti viini on tarkoitettu nuorena nautittavaksi ja se julkaistaan yleensä maksimissaan toisvuotisena.

Ruokasuositus: Viini pelittää hienosti aperitiivinä, vuohenjuuston tai vaikkapa paahtoleivän ja ankkapateen kera. Toimii myös voimakkaiden ja mausteisten ruokien kumppanina.

Lisätiedot

Tuottaja

Carpinus

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

9%

Rypälelajikkeet

Furmint

Tyyppi

Makeat

Mesta

Tokaj-Hegyalja, Unkari

Pullokoko

0,375

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,