Le Jouet Rouge

 
 

17.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Runsaan marjaisasta tuoksusta on aistittavissa vadelmaa ja boysenmarjaa. Hento yrttisyys tulee esiin salvian tuoksuna ja Välimerellinen laventeli on myös läsnä. Suussa marjaisa ote jatkuu mustikan ja boysenmarjan aromeina, jota komppaa pehmeä ja kevyt tanniinisuus. Hyvä happorakenne kantaa viinin tasapainoiseks ja eloisaksii kokonaisuudeksi. Runsas ja herkullinen paketti!

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat liuskekivipitoisessa maassa. 2015 Rypäleet kerättiin käsin syyskuun loppupuolella. Viini käy hiilidioksidikäymisen Beajolais-tyyliin. Tämän jälkeen sitä on kypsytetty 8kk vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä sekä sementtitankeissa. Le Joyet -viinit ovat nimensä mukaisesti (Le joyet=lelu) talon viineistä ”leikkisimpiä”, joiden blendi on eri joka vuosikerta, pohjautuen kuitenkin aina kevyemmän otteen Grenachiin ja Lladoer Pelutiin. Kaikki talon punaviinit ovat aina kirkastamattomia ja suodattomattomia ja niihin lisätään vain pieni määrä sulfiitteja.

Ruokasuositus: Viini toimii hienosti niin viinibaarin hämyisässä tunnelmassa kuin bistrotyylisten annosten seuralaisena. Viinistä voidaan puhua totisesti ruokapöytien ja tunnelmien moniottelijana.

Lisätiedot

Tuottaja

Domaine des Enfants

Vuosikerta

2016

Alkoholiprosentti

12,5%

Rypälelajikkeet

Lladoner Pelut 70%, Grenache 20%, Carignan 5% ja Syrah 5%

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Côtes Catalanes, Roussillon, Ranska

Luokittelu

Sertifioitu luomu