Le Soula Blanc

 
 

29.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Runsaan hedelmäinen tuoksu antaa makeaa kukkaisuutta ja mineraalista sitrusta sekä hentoa paahteisuutta. Runsas maku on puhtaan hedelmäinen, jossa on havaittavissa miellyttävää paahteisuutta, hentoa pähkinäisyyttä sekä raikastavaa mineraalisuutta. Makean hunajaiset aromit saavat seurakseen lisäksi kypsää eksoottista hedelmää. Tasapainoinen hapokkuus johdattaa viinin pitkään jälkimakuun. Kauniisti hieman pyöristynyt, elegantti paketti.

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat liuskekivi- ja graniittipitoisessa maassa 420-630 metrin korkeudella. Rypäleet kerättiin käsin syyskuun 4.-21. pvä ja fermentoitiin erikseen sekä teräksessä että sementissä. Rypäleet puristettiin kokonaisina terttuina ja alkoholikäyminen tapahtui viilessä. Viiniä kypsytettiin 20 kuukauden ajan ja kypsytys jakaantui sekä 500 litran demi muideihin (46%), toisen vuoden tammeen (9%) sekä sementtitankkeihin (45%). Viiniä on suodatettu kevyesti ennen pullotusta ja siihen on lisätty samassa yhteydessä 12mg sulfiitteja. Sertifikoitu biodynaaminen (Demeter).

Ruokasuositus: Hienosti ikääntynyt ja runsaan puoleinen paketti on täynnä eleganssia ja se juttelee oivasti yhteen erilaisten runsaan makuisten kala- ja liharuokien kanssa. Kokeile esimerkiksi meriahventa klassisen beurre blancin kanssa.

Lisätiedot

Tuottaja

LE SOULA – Gérard Gauby & Wendy Paille

Vuosikerta

2013

Alkoholiprosentti

13,5

Rypälelajikkeet

Vermentino 32%, Sauvignon 30%, Macabeu 20%, Grenache Blanc 14%, Marsanne ja Roussanne 3% ja 1 % Grenache Gris

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Saint Martin de Fenouillet, Côtes Catalanes, Roussillon, Ranska

Luokittelu

Sertifikoitu biodynaaminen

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,