Tuoksu ja maku: Viinissä on syvä punainen väri. Erittäin miellyttävä ja intensiivinen tuoksu antaa kypsää tummaa marjaisuutta ja hentoa mausteisuutta. Herkullinen maku on hedelmäinen ja marjaisa ja siitä voi erottaa kypsää marjaisuutta sekä kirsikkaa. Tammikypsytys antaa viinille luonnetta ja miellyttävää mausteisuutta. Silkkiset tanniinit kruunaavat tasapainoisen kokonaisuuden.
Alkuperä ja viininvalmistus: Nuoret tarhat sijaitsevat Montsantin viinialueen pohjoispuolella ja ovat keskimäärin 10-15 -vuotiaita. Rypäleet kerätään käsin rinteiltä, jotka ovat noin 400 metrin korkeudessa. Maaperä koostuu liuskekivestä ja kalkkisesta savesta. Viiniä maseroidaan alhaisessa lämpötilassa kahdeksan päivän ajan. Käyminen terästankeissa kestää 28 päivää. Viiniä kypsytetään sekä ranskalaisessa tammessa että terästankeissa kuuden kuukauden ajan.
Ruokasuositus: Nautittava Monsant on tunnetusti ruokapöydän moniottelija ja se maistuu etenkin karitsan kareen, härkäpadan ja chorizon kanssa.