Tuoksu ja maku: Marjaisa tuoksu on huumaava. Siitä voi erottaa hienostunuttu parfyymisuutta ja ruusunterälehtiä. Kevyesti kuplivan viinin maku on makea ja erittäin raikas. Maku seuraa tuoksua, mutta viinin hienostuneet tanniinit saattavat yllättää maistelijan. Jälkimaun vadelmaiset aromit kruunaavat kokonaisuuden.
Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet kerätään käsin. Käyminen keskeytetään osittain alkoholipitoisuuden ollessa 5,5%, jotta viiniin jää juuri oikea määrä makeutta. Nuorena nautittavan viinin annetaan kypsyä ainoastaan kuukauden pullossa.
Castelnuovo di Boscon DOC-luokiteltu viinialue sijaitsee Astin kaupungin luoteispuolella vain parisenkymmentä kilometriä Torinosta. Suhteellisen tuntematonta DOC:ta pidetään oikeastaan ainoana merkittävänä alueena jossa valmistetaan laatuviinejä malvasia nera -lajikkeesta Italiassa.
Ruokasuositus: Makea viini sopii loistavasti hedelmä- ja marjajälkkäreiden kanssa. Myös loistava sellaisenaan.