Matassa Rouge

 
 

36.00€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu tarjoaa luumua, karhunvatukkaa ja kevyttä mausteisuutta, muuan muassa pippuria ja tryffeliä. Maku on kypsän hedelmäinen, jossa maamaiset aromit yhdistyvät tasapainoisesti hapankirsikan, vadelman ja mustaherukan makuihin. Hapokkuus tuo viiniin eloa ja siivittää sen pitkään jälkimakuun. Eloisa ja elämäniloinen viini!

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan käsin kahdelta eri tarhalta, jonka köynnökset ovat yli 100-vuotiaita. Tarhojen maaperä on sekoitus, liuske-, sora- ja graniittikiveä. Luonnollinen käyminen tapahtuu 3 viikon ajan, jolloin osaa rypäleistä on kevyesti puristettu jaloin ja toinen osa painovoiman avulla. Viini saa käydä maloaktisen käymisen ranskalaisessa tammessa. Kellarissa käytetään lähinnä 600 litran rhonelaisia Demi-muid-tynnyreitä mutta myös perinteisiä 225 ja 500 litran käytettyjä tammitynnyreitä, jotka ovat burgundilaista alkuperää. Matassa Rouge kypsyykin juuri näissä burgundilaisissa 500 litran tynnyreissä.

Ruokasuositus: Yrtein marinoitu entrecote-pihvi ja kauden kasvikset toimivat hienosti Matassa Rougen vierellä. Kokeile myös suolaisten, kovien juustojen kaverina.

Lisätiedot

Tuottaja

Domaine Matassa

Vuosikerta

2020

Alkoholiprosentti

11%

Rypälelajikkeet

Carignan

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Côtes Catalanes, Roussillon, Ranska

Luokittelu

Sertifikoitu biodynaaminen
Natural

(Tuote)Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,