Montepulciano d’Abruzzo 2018

 
 

22.98€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu antaa paljon kypsää hedelmää, sekä punaisten ruusujen aromaa. Paletilla viini on täyteläinen ja runsaan tanniininen. Aromimaailmassa voit havaita puna-, ja mustaherukkaa, sekä hentoa mausteisuutta. Hyvä hapokkuus sitoo viinin upealla tavalla tasapainoiseen makuelämykseen.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan käsin Chietin ja Teramon alueilta. Osa rypäleistä käy kuorien kanssa 7 päivän ajan ja toinen osa n. 15 päivän ajan. 15-20% viinissä on myös roseista tuttua ”Saignée” metodia, jotta lopputulokseen saadaan mahdollisimman paljon kompleksisuutta. Viini pääsee kypsymään terästankeissa kuuden kuukauden ajan ja tämän jälkeen vielä muutaman kuukauden verran pullossa.

Ruokasuositus: Omiaan tukemaan runsaita talvisia pataruokia, myös syksyn runsaammat riistalihat täyteläisine lisukkeineen toimivat varmasti.

PIETRAMORE

Teramo, Abruzzo, Italia

Pietramoren viinitalo sijaitsee Controguerran kylässä, Abruzzon kuululla viinialueella. Kyseessä on suhteellisen nuori tila, joka on perustettu vuonna 2011 Maria Pia Leonen ja hänen ystävänsä Massimilianon toimesta. Ensimmäiset kolme vuotta viiniä valmistettiin kokonaan vuokratarhoilta, mutta 2014 he hankkivat omistukseensa koko 70 hehtaarin kokoisen kiinteistön, joista viinitarhoille on pyhitetty noin 30 hehtaaria. Vuokra-aika oli tuotannon kannalta ensiarvoisen tärkeää, sillä tällöin he konvertoivat tarhat ensin luomusertifikaatin alle ja vuodesta 2015 viinit ovat kauttaaltaan biodynaamisia, Demeter-sertifikaatin alla. Pyrkimys on alusta saakka ollut valmistaa korkealaatuisia viinejä luontoa kunnioittaen.

Tarhat sijaitsevat mikroilmaston omaavalla, kuvankauniilla alueella Maiella-vuorten ja Adrianmeren välissä. Viljelyalue jakaantuu selkeästi kahteen eri maaperään; Teramon alueella maaperää hallitsee kalkkikivi, kun taas etelämmässä Chietin alue on erittäin savirikasta maata. Pariskunta työskentelee ainoastaan alueen alkuperäislajikkeiden kanssa, joista valkoisia edustavat Passerina, Trebbiano sekä Pecorino. Punaisista ehdoton kunkku on Montepulciano, jonka lisäksi Maria ja Massimiliano valmistavat alueelle tunnettua roséeta Cerasuolo-rypäleestä. Tarhat ovat iältään n. 50-vuotiaita ja kokonaistuotanto huitelee 100 000 pullon paikkeilla. Kellarissa interventio pyritään pitämään maltillisena ja antaa tätä kautta rypäleiden edustaa todellista alueen luonnetta. Tuotanto nojaa vahvasti pitkään kypsyviin Montepulciano-viineihin, mutta näiden lisäksi tehdään eräitä alueen kiinnostavimpia viinejä valkoisista lajikkeista. Monipuolisuus ja luovuus yhdistyvätkin tekemisessä klassisiin raameihin hienolla tavalla ja valikoima raikkaista petnateista täyteläisiin Montepulcianoihin tarjoavat alueen diggareille ehdottomasti kokeilemisen arvoisia viinejä!

Lisätiedot

Tuottaja

PIETRAMORE

Vuosikerta

2018

Alkoholiprosentti

14,5%

Rypälelajikkeet

montepulciano

Luokittelu

Sertifioitu biodynaaminen

ALKON TUOTENUMERO

926403

Osasto: