Tuotekuvaus
Tuoksu ja maku: Tuoksu on intensiivinen ja runsas. Voit havaita fermentoitua mansikkaa, vadelmaa ja tummien oliivien aromeita. Suussa viini käyttäytyy eloisan notkeasti. Maun aromeihin pomppaa mukaan hienostunutta yrttisyyttä. Viinissä on runsas hapokkuus ja mineraalisuus, mitkä tuovat paljon rakennetta. Tanniineista ei voida juurikaan puhua, mutta mausteiden tuomaa syvyyttä löytyy kyllä. Aromit avautuvat mitä enemmän viinille tarjoaa happea. Persoonallinen kokonaisuus, mikä jopa paranee seuraavana päivänä.
Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleenä Moschomavro on selkeästi tuntemattomampi virkaveljeensä Xinomavroon verrattaessa. Rypäleet poimitaan tarhoilta, joiden maaperä koostuu savi- ja liuskekivestä. Köynnösten keski-ikä on noin 15 vuotta. Alkoholikäyminen tapahtuu kuorien kanssa 28 päivää lämpökontrolloiduissa tankeissa, minkä jälkeen viiniä kypsytetään käytetyissä tammitynnyreissä viiden kuukauden ajan. Viiniä ei suodateta, taikka kirkasteta ennen pullotusta.
Ruokasuositus: On ehdottomasti monipuolisten makujen kumppani. Kokeile kotiruokaklassikoiden, kuten lasagnen ja moussakan kanssa. Myös kokonaisena grillatut jättikatkaravut mausteisella tomaattikastikkeella on vahva suositus.