Muscadet Classic

 
 

17.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Fressi tuoksu antaa sitruksista mineraalisuutta. Paletilla viini on terävän tarkkapiirteinen ja raikkaan sitruksinen maku on mineraalinen, josta erottaa lisäksi greippiä, vihreää omenaa ja päärynää. Hyvä hapokkuus kannattelee viiniä hennin suolaiseen jälkimakuun. Tyylipuhdasta ja tyylikästä Muscadetia kaiken kaikkiaan.

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat graniitti- ja gneissiperäisessä maassa. Rypäleet kerätään tarhoilta käsin pieniin koreihin ja kuljetetaan kellariin, jossa ne erotellaan rangoistaan. Rypäleet käyvät alkoholikäymisen terästankeissa luonnollisilla hiivakannoilla noin kolmen viikon ajan. Tämän jälkeen viini kypsyy sementtitankeissa 4kk hiivasakan päällä. Viiniin lisätään pieni määrä sulfiitteja pullotuksen yhteydessä. Köynnökset, joista rypäleet kerätään ovat n. 30 vuoden ikäisiä. Viiniä valmistetaan vuosittain noin 25000 pulloa ja se on yksi Domaine de l’Ecun ehdottomista lippulaivoista ja tunnetuimmista viineistä, joita on tehty samalla metodilla tilan ensivuosista saakka. Viini onkin malliesimerkki Muscadet-Sévre-et-Maine -nimeen yhdistettävästä mineraalisuudesta. Ecu on perustanut maineensa nimenomaan Muscadet viineille, joista jokainen ilmentää hienosti tarhojen maaperää. Classic on näistä ainut, johon ollaan sekoitettu kahdessa eri maaperässä kasvaneita rypäleitä.

Ruokasuositus: Melkein mikä tahansa Loiren Muscadet on paikallaan ostereiden kanssa, mutta tämä Muscadet vie homman eri tasolle.

Lisätiedot

Tuottaja

DOMAINE DE L’ECU – Fred Niger

Vuosikerta

2018

Alkoholiprosentti

12%

Rypälelajikkeet

Melon de Bourgogne (Muscadet)

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

La Bretonnière-la-Claye, Loire

Luokittelu

Sertifikoitu biodynaaminen

(Tuote)Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,