Neuburger Strasser Weinberge

 
 

22.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku:  Väri on kauniin keltainen, jossa vivahdus pronssia sävyä. Nenä antaa trooppista hunajaa, vesimelonia ja kurkkua. Maku on kypsä, mutta trooppinen hedelmä on nuorekkaan fressiä. Paletilla viinistä erottaa myös ananasta, mangoa ja ripauksen mausteisuutta. Makumaailma on hyvin pitkä ja runsas, jota tahdittavat miellyttävä hapokkuus.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet kerätään käsin syyskuun alussa kahdelta eri tarhalta eri Kamptalista, joiden kivinen maaperä on omiaan Grüner Veltliner- sekä Neuburger- lajikkeille. Palstat ovat Martin Arndorferin perheen omistuksessa ja pariskunta Martin & Anna Arndorfer hoitavat viinin valmistuksen poiminnasta pullotukseen. Viini käy alkoholikäymisen terästankeissa. Pieni osa myös saa käydä myös kuorien kanssa. Käymisen jälkeen se kypsyy osittain vanhassa tammessa (30%) ja teräksessä (70%) hiivasakan päällä 8 kuukauden ajan.

Neuburger on lajikkeena jäänyt veljensä Grünerin varjoon pitkältä siitä syystä, että se ei kestä säätilavaihteluita samalla tavalla ja on erittäin altis erilaisille taudeille. Myös tästä johtuen se kerätään aikaisin. Rypäleestä saadaan kuitenkin elegantteja ja monipuolisia, runsaan makuisia viinejä josta Arndorferien Neuburger on hieno osoitus.

Ruokasuositus: Runsas Neuburger toimii oivasti yhteen monipuolisten ja runsaiden kala- ja äyriäisruokien kumppanina. Se kestää hienosti mausteisuutta ja esimerkiksi grillatut jättiravut chilin ja korianterin kanssa toimivat hienosti sen rinnalla.

Lisätiedot

Tuottaja

ARNDORFER – Anna & Martin Arndorfer

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

11,5%

Rypälelajikkeet

Neuburger

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Strass, Kamptal, Itävalta

Luokittelu

Luomu

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,