Tuoksu ja maku: Hedelmävetoinen tuoksu on kirsikoiden ja tummien marjojen sävyttämä. Kitalaella viini on keskitäyteläinen ja raikas, napakoiden happojen tuodessa tasapainoa kokonaisuuteen. Aromit seuraavat tuoksua, tanniinit kuivattavat suuta miellyttävän pehmeästi maun loppupuolella ja jälkimausta voi löytää aavistuksen pippuria ja hentoa anista.
Alkuperä ja viininvalmistus: Tarhat sijaitsevat Etelä-Rhonessa, Cairannessa, juuri Châteauneuf-du-Papen pohjoispuolella. Tarhojen maaperä koostuu kalkkikivestä sekä punaisesta savimaasta. Rypäleet kerättiin syyskuun kolmannella viikolla. Tarhojen keski-ikä on 35-vuotta. Viiniä maseroidaan lyhyen ajan lämpökontrolloiduissa tankeissa, jotta viini säilyttää aromit ja raikkautensa. Käyminen hoituu luonnollisilla hiivakannoilla. Viini kypsyy hiivasakan päällä sementtitankeissa ja pullotetaan ilman suodatusta. Samassa yhteydessä siihen lisätään pieni määrä (30mg/l) sulfiitteja. Viini on sertifikoitu luomu & biodynaaminen.
Viini kuuluu Fred Nigerin Love & Grapes -sarjaan, jossa Fred tekee viinit yhdessä hyvien viinintekijäystäviensä kanssa. Rhonessa viinit tehdään yhteistyössä klassisen biodynaamisen tuottajan Domaine Viret’n Phillippen kanssa, Toscanassa puhdas Vermentino ”Gloria” Francesco De Filippisin kanssa. Gamay-rypäleen ”Pax” ja ”Astra” -viinit toteutetaan yhdessä Loiren naapuritilan Benoît Landronin kera. Herrat jakavat keskenään samat ajatukset viinin teossa ja homman nimi on tehdä hyvää viiniä kimpassa ja samalla jakaa ajatuksia valmistusprosesseista käytännössä. Viinien etiketit jatkavat Fredin tutuksi tullutta linjaa Domaine de l’Ecusta. Nobis ja Trinity viinien etiketit ovat peräisin Frankfurtin läheltä Darmstadtin Tour du Mariagesta.
« A shared glass of wine, it must be understood, contains more than just grapes, it is also friendship. » Louis de Funès
Ruokasuositus: Wine without fuss; open, drink!