Note di Bianco

 
 

22.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Kaunis kullankeltainen väri lupailee runsasta makumaailmaa. Tuoksu antaa sitrusta, hentoa kukkaisuutta ja vihreää teetä. Tyypilliset Välimeren alueen kasvit, kuten salvia, timjami ja minttu ovat vahvasti läsnä. Paletilla homma jatkuu tuoksun viitoittaman tien mukaan, ollen runsas ja  sitruksisen raikas. Tuoksusta tuttu kukkaisuus ja yrttisyys tukee hienosti monipuolista makumaailmaa ja pitkässä jälkimaussa on vienosti balsamicoa.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet kerätään kahdelta eri tarhalta, joiden maaperä on pääasiallisesti kalkki- ja savikiveä. Käyminen tapahtuu teräksessä kolmen viikon ajan. Terttuja ei murskata vaan painovoiman annetaan hoitaa homma hiljalleen. Viini kypsyy hiivasakan päällä 6 kuukauden ajan ja sen annetaan levätä terästankeissa muutamia kuukausia ennen pullotusta. Violan tyylille uskollisesti viiniin ei ole lisätty juurikaan sulfiitteja (20mg) eikä sitä ole kirkastettu.

Ruokasuositus: Salvialla marinoitu ja grillattu kananpoika toimii upeasti viinin vierellä. Nyrkkisääntönä viinin kanssa voidaan sanoa, että kaikki missä on runsaasti yrttejä pelittää varmasti!

Lisätiedot

Tuottaja

Alessandro Viola

Vuosikerta

2021

Alkoholiprosentti

12%

Rypälelajikkeet

Grillo

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Contrada Pietra Rinosa, Alcamo, Sisilia

Luokittelu

Sertifikoitu luomu
Natural

(Tuote)Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,