Palmentino (tilapäisesti loppu)

 
 

22.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu on lämmin ja mausteinen, mistä esiin nousee Etnan vulkaanisuus sekä kirsikan aromit. Paletilla viini on kompleksinen ja runsaan mineraalinen. Paljon kirsikkaa sekä metsämansikkaa sekoittuu salvian ja kirvelin aromeihin. Tyylikäs savuisuus nostaa taustalla hivenen päätään. Pehmeät tanniinit ja se paljon puhuttu mineraalisuus tuovat tasapainon ja kantavat makua pitkälle!

Alkuperä ja viininvalmistus: Luonnonmukaisesti kasvavat Nerello Mascalese -rypäleet poimittiin käsin vanhoista pensasköynnöksista Etnan pohjoisrinteiltä. Samaan aikaan poimittiin myös pieniä määriä Nerello Cappucciota ja Grenachia sekä muutamia Etnan alkuperäisiä valkoisia lajikkeita, kuten Grecanicoa, Catarrattoa ja Minella Biancaa. 80% valmiista blendistä sai käydä spontaanisti Etnan ikivanhassa viinintekotalossa ”Palmentossa”. 50% rypäleistä sai käydä kokonaisina terttuina ja toinen puolikas erotettiin käsin rangoistaan. Palmentossa viini sai käydä kuorien kanssa viiden päivän ajan. Loppu blendistä tehtiin 100% vanhoissa 15 hehtolitran georgialaisissa qvevreissä, missä rypäleet erotettiin rangoistaan ja ne saivat käydä kuorien kanssa kokonaisen kuukauden. Osa viinistä pääsi kypsymään vanhoissa tammitynnyreissä ja osa terästankeissa hiivasakan päällä aina pullotukseen asti, mikä tapahtui ilman lisäyksiä.

Ruokasuositus: Käsissämme on kuuluisa ruokapöytien moniottelija! Komppaa mainiosta erilaisia sienirisottoja sekä pastaruokia. Myös erilaiset riistalinnut onnistuvat Palmentinon vierellä. Kokeile myös rohkeasti hieman viilennettynä rasvaisempien kalaruokien, kuten Bouillabaisse-keiton vierellä.

Lisätiedot

Tuottaja

VINO DI ANNA – Anna Martens & Eric Narioo

Vuosikerta

2018

Rypälelajikkeet

Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio, Grenache, Grecanico, Catarratto, Minella Bianca

Alkoholiprosentti

13%

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Solicchiata, Etna, Italia

Luokittelu

Natural, Sertifioimaton biodynaaminen