Tuoksu ja maku: Tuoksu on kukkean elegantti, josta löytää muun muassa kuusamaa, vihreää päärynää ja sitrusta. Suutuntuma on pyöreän hedelmäinen, jossa tuoksusta tutut aromit nostavat päätään. Raikkaat hapot antavat kokonaisuudelle nautittavuutta ja tasapainottavat hienosti runsaanpuoleista hedelmärakennetta.
Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan käsin tarhoilta Anconan alueelta, missä maaperä koostuu pitkälti kalkkiperäisestä savimaasta. Alkoholikäyminen tapahtuu kontrolloidusti terästankeissa, noin 14-15 celsiusasteessa. Tämän jälkeen viini saa kypsyä hiivasakan päällä kolmen kuukauden ennen pullotusta.
Ruokasuositus: Passerinasta voidaan hyvin puhua ruokapöydän moniottelijana. Viini toimii laajalla skaalalla sekä kasvis-, kala- ja vaalealihaiste liha-annosten vierelle. Kokeile esimerkiksi grillatun munakoison ja fetajuuston kanssa tai pitkään haudutetun possun kaverina.