Pinot Blanc La Tulipe

 
 

19.50€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu on runsas, sekä eksoottisen hedelmäinen. Esiin nousee aprikoosin, mangon, sekä hunajan aromeita. Paletilla viini on monimuotoinen, kevyen bitterinen, sekä tyylikkään kukkea. Tuoksun aromit saavat myös oivaa nostetta ja mukaan hyppää samalla hentoa yrttisyyttä. Makuharmonian täydentää raikas happorakenne tuoden samalla miellyttävää keveyttä. Jäännössokeria 2021 vuosikerrassa on 2,6g/l.

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat Molsheimin rinteillä, 250 metrin korkeudessa. Maaperä on pääosin merkeli- ja kalkkikiveä. Rypäleet kerätään käsin noin 35 vuotiailta tarhoilta ja ne erotetaan hellävaraisesti rangoistaan, sekä puristetaan suoraan terästankkeihin, missä alkoholikäyminen tapahtuu. Tämän jälkeen viini pääsee kypsymään neutraaleissa tammitynnyreissä noin kuuden kuukauden ajan.

Ruokasuositus: Pinot Blanc sopii mainiosti yhteen sekä grillattujen kalojen että vaalealihaisten lihojen seuraksi. Aasialaisen keittiön runsas makumaailma toimii hienosti viinin rinnalla. Se sopii myös hyvin yhteen aromikkaiden juustojen kanssa.

Lisätiedot

Tuottaja

Domaine Gérard Neumeyer

Vuosikerta

2021

Alkoholiprosentti

13%

Rypälelajikkeet

Pinot Blanc

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Molsheim, Alsace, Ranska

Luokittelu

Sertifioitu luomu

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,