Pinot Blanc La Tulipe

 
 

17.50€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Vaalean keltainen väri, jossa häivähdys vihreää. Tuoksu on mineraalisen raikas ja sitruksinen, josta aistii myös valkoista persikkaa. Paletilla kokonaisuus on raikkaan hedelmäinen, josta havaitset omenaa, keltaista luumua ja sitrusta sekä hentoa mausteisuutta. Suutuntumaa ryhdittää hyvä sitruksinen hapokkuus. Viini jättää suuhun pitkään maistuvan mineraalisen ja aprikoosisen jälkimaun.

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat Molsheimin rinteillä, maksimissaan 300 metrin korkeudessa. Maaperä on pääosin kalkkikiveä, jossa joukossa myös hiukan savimaata. Rypäleet kerätään käsin ja ne erotetaan hellävaraisesti rangoistaan. Viini käy luonnollisilla hiivakannoilla lämpökontrolloiduissa terästankeissa ja talon tyylille uskollisesti sitä kypsytetään hiivasakan päällä 6 kuukauden ajan suurissa, vuosia vanhoissa sammioissa.

Ruokasuositus: Pinot Blanc sopii mainiosti yhteen sekä grillattujen kalojen että vaalealihaisten lihojen seuraksi. Aasialaisen keittiön runsas makumaailma toimii hienosti viinin rinnalla. Se sopii myös hyvin yhteen aromikkaiden juustojen kanssa.

Lisätiedot

Tuottaja

Domaine Gérard Neumeyer

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

12,5%

Rypälelajikkeet

Pinot Blanc

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Molsheim, Alsace, Ranska

Luokittelu

Sertifioitu luomu

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,