Pinot Noir

 
 

19.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu antaa reilusti marjaa, mausteisuutta ja hieman yrttisyyttä. Suussa tasapainoinen ja kevyehkö makumaailma rakentuu mehukkaiden punaisten marjojen, hapankirsikan ja raikkaan hedelmäisyyden yhdistelmään, josta löytää myös kypsiä aromeita. Pehmeät ja tanniinit antavat nättiä tukea taustalla, johon mineraalisen maaperän korostama hapokkuus antaa miellyttävää balanssia. Maltillinen holi korostaa paketin nautittavuutta.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan käsin syyskuun loppupuolella tarhoilta, joiden maaperä on kalkkiperäistä soramaata ja joiden viljelyssä seurataan tarkasti biodynaamisia metodeja. Viini käy luonnollisilla hiivakannoilla ja sitä kypsytetään suurissa, käytetyissä tynnyreissä 10 kuukauden ajan. Viiniä ei suodateta ja siihen tehdään pieni sulfiittilisäys pullotuksen yhteydessä. Viini on hieno esimerkki klassisen rypälelajikkeen mahdollisuuksista Moravian monipuolisessa maaperässä. Tuotantomäärä 2019 vuosikerralla on 2500 pulloa.

Ruokasuositus: Erinomaisen nauttittavuuden ansiosta sopii kevyesti viilennettynä pöytään kuin pöytään. Syksyn tullen haudutetut liharuoat sopivat näppärästi viinin vierelle ja kevään tullen homma pelittää mallikkaasti vaikkapa grillatun kanan kanssa.

Lisätiedot

Tuottaja

KRÁSNÁ HORA – Marek Vybiral

Vuosikerta

2019

Alkoholiprosentti

12,5%

Rypälelajikkeet

Pinot noir

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Vysočina, Moravia, Tšekki

Luokittelu

Sertifioitu biodynaaminen

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,