Pinot Noir

 
 

19.30€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu antaa runsaasti marjaisuutta, hentoa mausteisuutta ja hieman minttua. Suussa tasapainoinen ja kevyehkö makumaailma rakentuu mehukkaiden punaisten marjojen, kirsikan ja raikkaan hedelmäisyyden yhdistelmään, josta löytää myös tummaa suklaata. Pehmeät ja hienojakoiset tanniinit tukevat hienosti raikkaan hapokasta rakennetta.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan käsin syyskuun loppupuolella Salzbergacker, Goldberg ja Zwickelacker -tarhoilta, joiden maaperä on kalkkiperäistä soramaata. Viini käy luonnollisilla hiivakannoilla ja sitä kypsytetään pienissä, käytetyissä tynnyreissä 12 kuukauden ajan. Viiniin on lisätty vain pieni määrä (15 mg/L) sulfiitteja. Viini on malliesimerkki Itävallan Pinot noirista ja ilmentää upealla tavalla Pittnauerin raikasta ja nautittavaa tyyliä, jossa maaperän mineraalisuus tarjoaa uutta ja epätyypillistä kulmaa Pinot noirien maailmaan.

Ruokasuositus: Erinomaisen nauttittavuuden ansiosta sopii kevyesti viilennettynä pöytään kuin pöytään. Pitkään haudutetut liharuoat, esimerkiksi Osso bucco tai ylikypsä vasikanposki toimii loistavasti tämän viinin vierellä.

Lisätiedot

Tuottaja

Pittnauer

Vuosikerta

2018

Alkoholiprosentti

13,5%

Rypälelajikkeet

Pinot noir

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Gols, Burgenland, Itävalta

Luokittelu

Sertifikoitu luomu