Prima 2017

 
 

24.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Voimakas tuoksu antaa hedelmäisiä ja hiukan kukkaisia aromeita. Kitalalella viini on erittäin monitahoinen. Täyteläisestä viinistä voi löytää kypsän mansikan, tillin ja tummien hedelmien, kuten luumun aromeja. Jälkimaussa on tyylille ominaisesti hentoa tammea, vaniljaa ja karamellia.

Alkuperä ja viininvalmistus: Yli 40-vuotiaat köynnökset kasvat korkealla n. 700 metrin korkeudessa neljän eri kylän alueella. Alueelle tyypilliseen tapaan viinit ovat ”puskaviinejä”. Maaperä on köyhää hiekkakiveä, jonka alla on savikerros. Rypäleet kerätään käsin ja alkoholikäyminen luonnonhiivoilla kestää 10-14 päivää ja viini saa käydä n. 28-asteessa. Viiniä ikäännytetään 14 kuukautta ranskalaisessa ja amerikkalaisessa tammessa, jotka ovat vuoden tai kaksi vanhoja.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini lämmittää talviaikaan esimerkiksi medium-pihvin sekä pitkään hautuneen lihan säräjuuresten kera. Sopii hyvin myös vaikkapa Machego-juustolle.

BODEGAS SAN ROMAN

Pedrosa del Rey, Toro, Espanja

Bodegas San Románin viinitalo sijaitsee Pedrosa del Reyn kylässä Toron viinialueella Espanjan luoteisosassa, Valladolidin kaupungin läheisyydessä. Tila on Ruedan ja Ribera del Dueron naapurissa vain reilut sata kilometriä Portugalin rajalta. Espanjan ehkä mainekkaimman viinitalon Vega-Sicilian entisen, lähes legendaarisen viinintekijän Mariano Garcian kiinnostus Toron viinialuetta kohtaan heräsi 90-luvun puolenvälin tienoilla. Hänen tutki aluetta monta vuotta ennen kuin osti useita hyviä palstoja Pedrosa del Reyn, Villaesterin ja San Roman de Hornijan kylistä, joissa kasvoi ikääntyneitä köynnoksiä tinta de toroa ja garnachaa. Ensimmäisistä vuosikerroista lähtien viinien menestys on ollut taattua ja San Roman on tehnyt paljon hyvää pienen Toron viinien maineelle. Tilalla on nykyään omistuksessa Toron puolella 45 hehtaaria köynnöksiä vuosituotannon ollessa n. 160 000 tuhatta pulloa.

Toron ilmasto mielletään erittäin mannermaiseksi, koska meren vaikutusta ei käytännössä ole lainkaan. Talvet ovat ankaran kylmiä ja kesät taas todella kuumia ja kuivia. Vuosikertavahtelut eivät ole täällä niinkään merkittäviä, mutta rypäleiden keräämisen ajoittaminen on tasapainoisen viinin saavuttamiseksi erittäin tärkeää. Viinit kasvavat puskissa ja tuotantomäärät köynnöstä kohden ovat matalat. Köynnökset ovat suhteellisen kaukana toisistaan, jotta jokaiselle riittäisi vettä ja ravinteita kuivaan aikaan. Köynnökset leikataan myös usein, jotta rypäleet pääsisivät kypsymään optimiinsa.  San Romanin köynnöksistä suuri osa on varttamattomia, ajalta ennen viinikirvan saapumista Eurooppaan. Tila on siirtynyt vuosien saatossa entistä vahvemmin luonnonmukaiseen viljelyyn ja nykyisellään tarhoja hoidetaankin biodynaamisen mallin mukaisesti.

Lisätiedot

Tuottaja

BODEGAS SAN ROMAN

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

14,5%

Rypälelajikkeet

tempranillo, garnacha

Mesta

Pedrosa del Rey, Toro, Espanja

ALKON TUOTENUMERO

901975

Osasto: