Puszta Libre!

 
 

19.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu on tummien marjojen saattelema, johon tyylikäs hedelmäisyys antaa syvyyttä. Viinin maku on hyvin puhdas, mistä voit aistia tuoksun marjaa, miellyttävää pyöreää hillomaisuutta sekä hentoa mausteisuutta. Integroitunut hapokkuus antaa loistavan raikkauden ja pyöreän keveät tanniinit tuovat tyylikkään tasapainon.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan käsin syyskuun ensimmäisillä viikoilla tarhoilta, joiden maaperä on sekoitus, liuske-, kalkki- ja fossiilikiveä. Luonnollinen käyminen tapahtuu terästankeissa, jonka jälkeen viiniä kypsytetään sementtitynnereissä 8 kuukausen ajan hiivasakan päällä. Tyyliltään viini Clausin mukaan ”Burgenland Beaujolais”. Retrohko pullotyyli ja etiketti ovat peruja 1920-luvulta, jolloin tyylillisesti samanlaista meininkiä oli aikakauden limonadipulloissa. Nimen etymologiassa ”Puszta” tarkoittaa tasankoa ja ”Libre” meinaa tietenkin vapaata. Tällä viitataan aikaan, jolloin viiniin käytettävien rypäleiden tarhat sijaitsivat Unkarin puolella.

”Puszta la Vista!”

Ruokasuositus: Nauti viinistä jo ruuanlaiton aikana. Toimii yleispätevänä kaverina monipuolisesti erilaisten makujen kanssa.

Lisätiedot

Tuottaja

Claus Preisinger

Vuosikerta

2022

Alkoholiprosentti

11,5%

Rypälelajikkeet

zweigelt, st. laurent

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Gols, Burgenland, Itävalta

Luokittelu

Sertifikoitu biodynaaminen

(Tuote)Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,