Riedlin Rosé (tilapäisesti loppu)

 
 

23.30€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksussa korostuvat hennot punaisten marjojen aromit sekä aavistus sitrusta. Maku on marjaisa, johon yhdistyvät sitrushedelmien aromit, kuten punainen greippi. Lisäksi löydät punaista omenaa sekä kevyttä kukkaisuutta. Hyvät hapot kannattelevat viinin eleganttiin ja herkulliseen lopputulemaan. Erittäin nautittava laaturose!

Alkuperä ja viininvalmistus: Viinintekijä Markus kokee Spätburgunderin. Rypäleet kerätään yhdeltä tarhalta, Altenbergistä, Laufenin eteläosasta. Köynnökset ovat noin 20-vuotiaita ja niitä harvennetaan runsaasti vuosittain, jotta rypäleille tarjotaan mahdollisimman optimaalinen kypsyminen. Rypäleet kerätään pieniin astioihin, jotta ne eivät pääse hajoamaan ennen kellariin päätymistä. Erottelua rangoista ja murskaaminen avoimeen altaaseen tapahtuu samantien, jonka jälkeen alkoholikäyminen teräksessä tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla. Tämän jälkeen mehua maseroidaan kuorien kanssa viikon ajan. Viini saa kypsyä ensin teräksessä ja sen jälkeen ranskalaisessa tammessa 8 kuukauden ajan.

2014 vuosikerta oli hyvä Badenissa. Viinirypäleet säilyivät kokonaisina ja mehukkaina aina lokakuulle asti. Hyvä hapokkuus ja rypäleiden runsaan voimakas hedelmä leimaavat vuosikertaa.

Ruokasuositus: Erittäin monikäyttöinen ja -puolinen ruokaviini. Lohicheviche fenkolin kanssa osuu varmasti maaliin.

Lisätiedot

Tuottaja

Riedlin

Vuosikerta

2014

Alkoholiprosentti

12,5%

Rypälelajikkeet

Spätburgunder

Tyyppi

Rose

Mesta

Laufen, Baden, Saksa

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,