Riedlin Rot

 
 

31.50€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu antaa runsasta marjaisuutta sekä hentoa kanelia ja appelsiininkuorta. Maussa mansikkainen marjaisuus saa seurakseen neilikkaa sekä makeita tammen aromeita. Hyvä happorakenne ja kevyt tanniinisuus siivittävät kokonaisuuden tasapainoon. Pitkä jälkimaku viimeistelee elegantin paketin.

Alkuperä ja viininvalmistus: Viini on Markuksen taidonnäyte Spätburgunderista. Rypäleet kerätään yhdeltä tarhalta, Altenbergistä, Laufenin eteläosasta. Köynnökset ovat noin 20-vuotiaita ja niitä harvennetaan runsaasti vuosittain, jotta rypäleille tarjotaan mahdollisimman optimaalinen kypsyminen. Rypäleet kerätään pieniin astioihin, jotta ne eivät pääse hajoamaan ennen kellariin päätymistä. Erottelua rangoista ja murskaaminen avoimeen altaaseen tapahtuu samantien, jonka jälkeen alkoholikäyminen teräksessä tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla. Tämän jälkeen mehua maseroidaan kuorien kanssa muutaman viikon ajan marraskuun puoliväliin saakka. Viini saa kypsyä ranskalaisessa tammessa 15 kuukauden ajan.

2011 vuosikerta oli erinomainen Badenissa. Viinirypäleet säilyivät kokonaisina ja mehukkaina aina lokakuulle asti. Jämäkät hapot ja rypäleiden runsaan voimakas hedelmä sekä makeuden upea balanssi leimaavat vuosikertaa. Nämä viinit ovat pitkäikäisiä ja niitä voi kypsytellä jopa 20 vuotta.

Ruokasuositus: Erittäin monikäyttöinen ja -puolinen ruokaviini.

Lisätiedot

Tuottaja

Riedlin

Vuosikerta

2011

Alkoholiprosentti

13,5%

Rypälelajikkeet

Spätburgunder

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Laufen, Baden, Saksa

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,