Riesling Die Leidenschaft

 
 

31.20€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Syvä ja kauniin kuultava kullankeltainen väri. Runsas ja moniulotteinen tuoksu antaa Rieslingin parhaita puolia: Eleganttia sitrusta, kukkaisuutta ja hiukan petrrolia. Maku on intensiivinen ja koko viinin rakenne hienostunut, hedelmäinen ja mineraalinen. Kielen päällä aistii myös pienen makeuden, joka on balanssissa hapokkuuden kanssa. Taustalla tammen elementin aistii hienovaraisena runsautena.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet kerätään käsin kahdelta Martinin ja Annan parhaalta tarhalta,  joiden kivinen maaperä on optimaalinen Riesling -lajikkeelle. Viinin käyminen on jaettu siten, että 50% viinistä käy terästankeissa ja 50% viinistä tammessa. Maseraatio kestää 20-24 tuntia. Tammitynnyrit ovat 4 vuotta vanhoja ja niitä käytetään aina kahden vuoden ajan (4. ja 5. kierto).  Käyminen tapahtuu ilman lisättyä hiivaa ja se kestää 6-7 kuukautta. Viiniä kypsytetään lisäksi 8 kuukautta. Martinin staili käyttää pieniä tammitynnyreitä on Kamptalissa suht harvinaista Rieslingien parissa. Tammen käyttö onkin peruja hänen oppivuosiltaan Italiasta, jossa sen hienovarainen käyttö erityisesti valkoviineissä teki häneen suuren vaikutuksen. Viinin nimi ”Die Leidensaft – Intohimo” kuvastaakin nimenomaan tätä. Martin on äärimmäisen tarkka tammen balanssin kanssa, jotta se juttelee saumattomasti viinin hedelmäisyyden kanssa ja ei missään tapauksessa jyrää sen yli. Tammen tuoma kompleksisuus tuo erinomaista kypsytyspotentiaalia ja ehdottomasti myös yhdisteltävyyttä ruokien kanssa.

Ruokasuositus: Martinin vinkki on mausteinen aasialainen safka. Myös paistettu siika ja runsaan voinen beurre blanc kyljessä toimii hienosti.

Lisätiedot

Tuottaja

ARNDORFER – Anna & Martin Arndorfer

Vuosikerta

2016

Alkoholiprosentti

12,5%

Rypälelajikkeet

Riesling

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Strass, Kamptal, Itävalta

Luokittelu

Sertifikoimaton luomu

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,