Riesling Grundstein

 
 

18.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku:  Monipuolisesta tuoksusta voit erottaa sitruksisuutta ja miellyttävää mausteisuutta. Maussa viinin runsas rakenne yhdistyy pehmeään mineraalisuuteen . Tuoksun antama aromimaailma toistuu paletilla. Lisäksi makumaailma tarjoaa muun muassa greippiä ja kevyttä yrttisyyttä.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan kolmelta kahdelta eri tarhalta syyskuun ensimmäisellä sekä toisella viikolla. Maaperät ovat sekoitus lössi- ja savimaata sekämineraalisestia liuske- ja kvartsikiveä. Luonnollinen alkoholikäyminen tapahtuu vanhoissa puusammioissa. Alkoholikäymisessä 20% rypäleistä kypsyy kuorien kanssa viiden päivän erillään ja 90% puristetaan kokonaisina terttuina. Mehut sekoitetaan ja ne käyvät alkoholikäymisen loppuun yhdessä. Tämän jälkeen viini kypsyy hiivasakan päällä 8 kuukauden ajan. Viini pullotettiin kesäkuussa kirkastamatta ja suodattamatta.

Ruokasuositus: Raikas ja tyylikäs riesling toimii erinomaisesti aasilaishenkisten ruokien rinnalla. Testaa esimerkiksi fritaarattua kultaotsa-ahventa ja punaista currya.

Lisätiedot

Tuottaja

NIBIRU – Julia Nather & Josef Schenter

Vuosikerta

2019

Alkoholiprosentti

11,5%

Tyyppi

Valkoiset

Rypälelajikkeet

Riesling

Mesta

Schönberg am Kamp, Kamptal, Itävalta

Luokittelu

Sertifioimaton biodynaaminen

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,