Riesling Qualitätswein Trocken 2020

 
 

25.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksusta erottaa vaniljaa, kamomillaa ja hunajaa. Viinin runsaassa maussa aistii  sitrusta ja kypsää mangoa. Tasapainoisen ja aromaattisen kokonaisuuden täydentävät raikkaan mineraaliset hapot. Puhdas ja raikas makumaailma jättää jälkeensä pitkän ja miellyttävän jälkimaun.

Alkuperä ja viininvalmistus: Riesling Qualitätswein Trocken on Kuntzin laatuluokiteltu perusviini. Rypäleet on kerätty jyrkiltä Bernkastel-Kuesin alueen viinitarhoilta, Kardinalsbergin ja Weisensteinin palstoilta. Viiniköynnökset, joista rypäleet kerättiin, ovat n. 50 vuotta vanhoja. Tarhoilla toteutetaan luomuviljelyn periaatteita. Kesäkuun lopussa, heti kukkimisen jälkeen köynnöksille tehdään harvennus, jossa poistetaan osa lehdistä sekä pienet versot. Tällä halutaan varmistaa pienten rypäleiden maksimaalinen auringon saanti. Tuotantomäärät ovat n. 50 hehtolitraa per hehtaari eli yhdestä köynnöksestä saadaan pullollisen verran rieslingiä.
Rypäleet kerätään sadonkorjuussa pieniin laatikoihin, jotta ne saapuvat kellariin vahingoittumattomia. Maseraatio kestää yhdestä kahteen tuntia. Käyminen tapahtuu terästankeissa 16-18°C -asteessa ja kestää 6-8 viikkoa, jonka jälkeen viini pidetään sakan päällä kevääseen, jonka jälkeen se suodatetaan. Pullotus tapahtuu aina sadonkorjuuta seuraavana keväänä. Vuosikerrasta 2018 lähtien viinit ovat biodynaamisesti sertifioituja. Jäännössokeria vuosikerrassa 2019 on 8,2 g/l

Ruokasuositus: Erittäin monikäyttöinen ja -puolinen ruokaviini. Kalat, vaalealihaiset annokset sekä hieman maustetummat ruoat toimivat loistavasti viinin parina!

SYBILLE KUNTZ

Lieser, Mosel, Saksa

Tilan juuret johtavat vuosisatojen taakse, josta lähtien Kuntzin perhe on asunut Lieserissä, Moselin laakson sydämessä. Perhe on ollut vahvasti mukana viiniliiketoiminnassa aina, viljellen maata ja viiniä, tehden tynnyreitä ja pullottaen muiden toimijoiden viiniä. Tilan nykyinen emäntä Sybille onkin viettänyt koko lapsuuden Moselin jyrkillä rinteillä. Ehkä tästä syystä hänen lähtiessään opiskelemaan, valikoitui opiskelupaikka mahdollisimman kauaksi viinitarhoista. Liikealan opinnot tuli kuitenkin rahoittaa ja mikäpä olisi luontevampaa kuin perustaa viinikauppa. Pelkästään hänen vanhiempiensa tuottamat Rieslingit eivät riittäneet vastaamaan kysyntää, joten valikoimiin oli otettava viinejä muiltakin tuottajilta. Tämä päätös ajoi lopulta Sybillen ”takaisin” tekemään viiniä, sillä maistellessaan alueen monia ja erilaatuisia rieslingejä hän varmistui siitä, että hän itse pystyy ja haluaa tehdä parempaa laatua.

Ja niin Sybille alkoi tehdä viiniä miehensä Markus Kuntzin kanssa. Markus on myös viinintekijäsuvusta ja tuottaa Moselin lisäksi erinomaista Spätburgunderia sukutilallaan Badenissa.

Alusta asti oli selvää, että Sybille ja Markus halusivat keskittyä ainoastaan Moselin tunnetuimpaan lajikkeeseen, rieslingiin, joka ilmentää parhaiten alueen maaperää ja ilmastoa. Myös se, että viineistä tulisi kuivia, oli alusta asti kristallin kirkkaana mielessä. Ensimmäinen Sybille Kuntz Riesling Trocken pullotettiin vuonna 1984 ja siitä tuli juuri sellainen kuin Sybille ajatteli; kuivan mineraalinen, runsaan hedelmäinen ja raikas ruokaviini, jollaista toista ei Moselissa ole tarjolla. Sama tinkimätön tyyli on säilynyt tähän päivään saakka.

Nykyisin viisitoista tilan kolmestakymmenestä hehtaarista sijaitsevat arvostetulla huippualueella Niederberg-Heldenin jyrkillä ja kaltevilla rinteillä. Vanhimmat köynnökset ovat varttamattomia ajalta ennen viinikirvaa. Nämä yli sata vuotta vanhat köynnökset tuovat Kuntzin viineihin ominaisen kompaktin, mineraalisen selkärangan. Muita tärkeitä palstoja ovat Bernkastel-Kues Kardinalsberg, Bernkastel-Kues Weisenstein, Lieser Rosenlay ja Lieser Schlossberg. Tila on tuottanut viininsä luomuna vuodesta 1991 lähtien ja ensimmäinen virallisesti luomusertifioitu vuosikerta oli vuosikerta 2013. Biodynaamisen sertifikaatin alla tila on ollut vuodesta 2017.

Lisätiedot

Tuottaja

Sybille Kuntz

Vuosikerta

2019

Alkoholiprosentti

12,5%

Rypälelajikkeet

Riesling

Luokittelu

Sertifioitu biodynaaminen

ALKON TUOTENUMERO

902625

Osasto: