Riesling Spätlese Trocken

 
 

33.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu on kypsän hedelmäinen, puhdas ja kevyen mausteinen. Täyteläisen tasapainoisesta mausta erottaa papaijan ja mangon aromeita. Hyvä happorakenne tukee hyvin runsaan hedelmäistä kokonaisuutta. Kuivan ja puhtaan raikkaan suutuntuman täydentää miellyttävä ja pitkä jälkimaku. Jäännössokeria vuosikerrassa 2015 on 9 g/l.

Alkuperä ja viininvalmistus: Viini on Sybille Kuntzin taidonnäyte kuivasta Riesling Spätlesestä. Rypäleet ovat kerätty lokakuun lopussa arvostetulta Niederberg-Heldenin viinitarhan kaltevilta ja jyrkiltä rinteiltä, jonka köynnökset ovat istutettu viime vuosisadan puolivälissä. Rypäleiden pitkä kypsyminen tuo viiniin upeat aromit ja hienostuneisuuden. Tarhoilla toteutetaan luomuviljelyn periaatteita. Kesäkuun lopussa heti kukkimisen jälkeen köynnöksille tehdään harvennus, jossa poistetaan osa lehdistä sekä pienet versot. Tällä halutaan varmistaa pienten rypäleiden maksimaalinen auringon saanti. Tuotantomäärät ovat n. 50 hehtolitraa per hehtaari eli yhdestä köynnöksestä saadaan pullollisen verran rieslingiä.
Rypäleet kerätään hiukan Kabinettia myöhemmin pieniin laatikoihin, jotta ne saapuvat kellariin vahingoittumattomia. Maseraatio kestää yhdestä kahteen tuntia. Käyminen tapahtuu terästankeissa 16-18°C -asteessa ja kestää 6-8 viikkoa, jonka jälkeen viiniä pidetään sakan päällä kevääseen, jolloin se suodatetaan. Pullotus tapahtuu aina sadonkorjuuta seuraavana keväänä.

Ruokasuositus: Erittäin monikäyttöinen ja -puolinen ruokaviini. Hienoimpien kala- ja äyriäsruokien seuraksi. Kokeile vaikkapa klassista Kuhaa Meunière kapristen ja runsaan voin kanssa.

Lisätiedot

Tuottaja

Sybille Kuntz

Vuosikerta

2015

Alkoholiprosentti

12.5%

Rypälelajikkeet

Riesling

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Lieser, Mosel, Saksa

Luokittelu

Serfikoitu luomu

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,