Riesling

 
 

16.50€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksusta erottaa mineraalisia aromeita sekä trooppista hedelmää. Viinin täyteläisen kuivahkossa maussa aistii limeä, greippiä ja päärynää. Myös hento kukkaisuus on läsnä. Aromaattisen kokonaisuuden täydentävät raikkaan mineraaliset ja puhtaat hapot. Fressi suutuntuma jättää jälkeensä miellyttävän jälkimaun, josta aistii Mosel-tyylisen kevyen jäännössokerin.

Alkuperä ja viininvalmistus: 60% rypäleista on kerätty Etelä-Pfalzin tarhoilta ja 40% maailman jyrkimmiltä viinitarhoilta Bremmer Calmontista, Moselista. Viiniköynnökset, joista rypäleet kerättiin, ovat pääasiallisesti alueen vanhimpia köynnöksiä Moselin Bremmissä. Molempien alueiden tarhoilla toteutetaan luomuviljelyn periaatteita.Tuotantomäärät ovat n. 50 hehtolitraa per hehtaari eli yhdestä köynnöksestä saadaan pullollisen verran Rieslingiä.
Rypäleet kerätään sadonkorjuussa pieniin laatikoihin, jotta ne saapuvat kellariin vahingoittumattomia. Pfalzista rypäleet ovat kuljetettu Moseliin vinifikaatioon. Maseraatio kestää yhdestä kahteen tuntia. Käyminen tapahtuu terästankeissa 16-18°C -asteessa ja kestää 6-8 viikkoa, jonka jälkeen viini pidetään sakan päällä kevääseen, jolloin se suodatetaan. Pullotus tapahtuu aina sadonkorjuuta seuraavana keväänä ja pullotuksen yhteydessä viinit sekoitetaan.

Ruokasuositus: Erittäin monikäyttöinen ja -puolinen ruokaviini. Kalat, possu sekä erilaiset mausteiset ruoat toimivat viinin kanssa erinomaisesti yhteen.

Lisätiedot

Tuottaja

MÜLLER FRANZ – Kilian Franzen, Philip Müller ja Oliver Wirtz

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

12%

Rypälelajikkeet

Riesling

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Mosel & Pfalz, Saksa