Rosé Dogma

 
 

19.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksusta erottuu selvästi mansikkaa, hentoa yrttisyyttä ja vadelmaa. Paletilla eloisan voimakkaassa makumaailmassa yhdistyvät punaiset marjat, punainen omena sekä luumu. Taustalla vaikuttaa hienostuneet ruusun aromit. Runsas hapokkuus tekee freesistä kokonaisuudesta tasapainoisen, jonka jälkimaku viipyilee suussa hyvän tovin.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan käsin syyskuun loppupuolella eri tarhoilta, joiden maaperä on pääasiallisesti hiekkamaata. Rypäleet erotellaan rangoistaan ja murskataan kevyesti. Vinifikaatio tapahtuu teräksessä ja kuorikontakti kestää 2 päivää. Viini käy luonnollisilla hiivakannoilla ja sitä kypsytetään terästankeissa hiivasakan päällä 8 kuukauden ajan. Viiniin ei ole lisätty lainkaan sulfiitteja eikä sitä ole suodatettu ennen pullottamista. Dogma-sarja edustaa Gerhardin ja Brigitten viinintekoa aidoimmillaan; viineihin ei lisätä mitään eikä niistä oteta mitään pois.

Ruokasuositus: Monipuolinen rose, jota nauttii ilolla ympäri vuoden. Hyvän happorakenteen ja runsaan suutuntuman ansiosta viini sopii monenmoisten ruokien seuraksi. Kokeile esimerkiksi leikkeleiden ja muiden kylmien alkupalojen kaverina.

Lisätiedot

Tuottaja

PITTNAUER – Brigitte & Gerard Pittnauer

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

12,5%

Rypälelajikkeet

St. Laurent ja Blaufränkisch

Tyyppi

Rose

Mesta

Gols, Burgenland, Itävalta

Luokittelu

Sertifikoitu luomu
Natural