Rosé König 2019

 
 

17.87€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Väri on kauniin vaaleanpunainen. Tuoksu antaa aimo annoksen punaisia marjoja kuten vadelmaa, punaherukkaa ja puolukkaa. Runsas maku on kuiva, keskitäyteläinen ja ehdottoman fressi. Hyvä hapokkuus tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä ja yleisfiilis on erittäin nautittava, johon voimakkaat punaisten marjojen aromit antavat luonnetta.

Alkuperä ja viininvalmistus: Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan käsin syyskuun ensimmäisillä viikoilla Goldberg- ja Zwickelacker -tarhoilta, joiden maaperä on rautapitoista kalkkikiveä sekä soramaata. Luonnollinen käyminen tapahtuu terästankeissa, jonka jälkeen viini saa kypsyä hiivasakan päällä neljän kuukauden ajan ennen pullotusta. Minimaalinen sulfiittien lisäys pullotuksen yhteydessä. Sertifioitu luomutuote.

Ruokasuositus: Tämä on selkeästi ”ruokarosee”, sillä viinin raikkaat aromit kaipaavat kesäistä salaattia, pizzaa tai selkeitä makuja lautasella. Toimii toki myös sellaisenaan hiukan runsaampien roseiden ystäville.

PITTNAUER

Gols, Burgenland, Itävalta

Gerhard Pittnauer on ohjastanut isältään hieman yllättäen perittyä viinitilaa vuodesta 1985 lähtien. Hän on itseoppinut viinintekijä, joka jo varhain oivalsi Golsin alueen ainutlaatuisuuden ja alkuperäislajikkeiden monet mahdollisuudet. Nämä tekijät yhdistettynä ympäri maailmaa saatuihin oppeihin biodynaamisesta viljelystä ja viinin valmistuksesta ovat johdattaneet hänet yhdeksi Itävallan mielenkiintoisimmista ja seuratuimmista viinintekijöistä. Viinien elegantti tyyli ja nautinnollinen juotavuus ovat keränneet paljon ihailijoita ja tästä hyvänä osoituksena on Gerhardin valinta ”Vuoden viinintekijäksi 2014” Itävallassa arvostetun sikäläisen Falstaff-lehden toimesta.

Pittnauerin filosofian mukaisesti viinin on ensisijaisesti annettava kasvaa tarhoilla kuin tehdä sitä kellarissa. Tarhoilla harjoitetun biodynaamisen viljelyn malli on lähtöisin Ranskasta, Gerhardin suuresti arvostamien viinintekijöiden tavoista tehdä asioita. Sertifikaatti tästä on ollut vuodesta 2009. Gerhardin kunnioitus Ranskaa kohtaan välittyykin hienolla tavalla hänen Pinot Noir -viineistään, joissa burgundimainen fiilis on läsnä. Tätä nykyä pariskunta Gerhard ja Brigitte viljelevät kalkkikivisen maaperän hallitsemia tarhoja yhteensä 15 hehtaarin alueella ympäri Golsia. Puolet tarhoista ovat omia ja toinen puolikas vuokralla. Kaikki työ tarhoilla tehdään käsin ja kellarityössä hyödynnetään teknologian tuomia mahdollisuuksia, jotta rypäleiden puhdas ja raikas hedelmäisyys saadaan tuotua mahdollisimman hyvin esille.

Pittnauer on tunnettu erityisesti punaisista St. Laurent sekä Pinot Noir -viineistään. Tämän parivaljakon lisäksi Soilin valikoimista löytyy huikean nautittava Zweigelt ja rypälettä hienosti ilmentävä Blaufränkisch.  Naturaalimman otteen fiilistä välittää ”Mash Pitt” -valkkari, jossa Chardonnay saa kaverikseen Grüneriä ja Sauvignon Blancia, luonnollisesti ilman sulfiitteja. Samaa naturaalia sarjaa edustavat myöskin Rosé Dogma sekä Gerhardin veto petillant naturel -kuplasta, joka kantaa nimeä Pittnat. Lempinimen ”St. Laurentin mestari” saaneen Pittnauerin eloisat viinit ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia tapauksia, joihin on helppo ihastua ja joiden nautittavuus on huippuluokkaa!

Pittnauer on mukana Pannobile-organisaatiossa. Kyseinen ryhmä koostuu tänä päivänä yhdeksästä viinitalosta, jotka majailevat Golsin kylässä. Pannobile-nimen takana on vahva tarkoitus ja siinä tuleekin ryhmän idealogia 100% esille. ”Pannonia” viittaa nimeen, mikä oli alueella roomalaisten aikaan ja korostaakin alkuperän tärkeyttä, kun taas ”Nobile” viittaa itse viineihin -eleganttia ja tyylikästä! Pannobile-viinit ovatkin kauttaaltaan runsaan makuisia ja ne ikääntyvät mallikkaasti!

Lisätiedot

Tuottaja

PITTNAUER – Brigitte & Gerhard Pittnauer

Vuosikerta

2019

Alkoholiprosentti

11,5%

Rypälelajikkeet

Blaufränkisch, Zweigelt, St.Laurent

Luokittelu

Sertifioitu luomu

ALKO TUOTENUMERO

908223

Osasto: