Sauvignon (tilapäisesti loppu)

 
 

18.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku:  Hurmaava tuoksu tarjoaa reilusti sitruksia, herukanlehteä ja karviaista. Maku on intensiivinen ja raikas. Tuoksusta tutut ja tunnistettavat SB:n aromit jatkuvat paletilla, johon raikas mineraalinen hapokkuus ja hiivasakkakypsytyksen tuoma pituus antavat mainiota tasapainoa.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet kerättiin käsin syyskuun lopussa palstoilta, joiden kivinen ja liuskekiven muodostama maaperä on optimaalinen sauvignon blanc -rypäleille. Viini käy alkoholikäymisen teräksessä ja kuoret saavat olla mehun mukana 3 päivää. 80% mehusta jatkaa kypsymistä hiivasakan kanssa teräksessä ja 20% siirretään vanhoihin tynnyreihin, joissa mehu saa kypsyä 4 kuukauden ajan ennen blendausta. Käyminen tapahtuu ilman lisättyä hiivaa ja viiniä ei ole suodatettu eikä kirkastettu lainkaan, joten lopputulema on hennon ”cloudy”. 

Ruokasuositus: Monipuolinen ruokaviini, joka toimii mausteisten safkojen rinnalla upeasti. Myös perinteiset ranskalaisen keittiön kalaruoat pelittävät viinin seurassa varsin mallikkaasti.

Lisätiedot

Tuottaja

KRÁSNÁ HORA – Marek Vybiral

Vuosikerta

2019

Alkoholiprosentti

12%

Rypälelajikkeet

sauvignon

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Vysočina, Moravia, Tšekki

Luokittelu

Sertifioitu biodynaaminen

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,