SCHANK

 
 

36.00€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Fressi tuoksu antaa sitrusta, kevyttä mausteisuutta ja päärynää. Paletilla viinin runsas hedelmäisyys ja hapokkuus yhdistyvät hienosti eloisaksi paketiksi. Tuoksun antama aromimaailma toistuu myös paletilla ja mukaan hyppää hiukan omenaa ja greippiä. Mineraalinen ote siivittää viinin runsaan pitkään jälkimakuun. Juotavuus on tässä viinissä todella kohillaan.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet kerätään käsin Kamptalin kuuluisilta palstoilta, kuten Gaisbergiltä, Wechselbergiltä ja Haselista, joiden kivinen ja liuskekiven muodostama maaperä on optimaalinen grüner veltliner ja müller-thurgau -lajikkeille. Alueen mikroilmasto ja suuret maaperän vaihtelut jopa muutamien askelien välillä luovat erinomaiset olosuhteet mielenkiintoisten ja upeiden viinien tuottamiseen. Grüneristä 60% käy teräksessä alkoholikäymisen ja 40% siitä kuorien kanssa sementissä. Müller-thurgau käy teräksessä ja se kypsyy pienissä 90 litran terästankeissa 5 kuukauden ajan. Käymiset tapahtuvat ilman lisättyä hiivaa. Viiniä ei ole suodatettu eikä kirkastettu lainkaan, joten lopputulema on kauniin ”cloudy”.

SCHANK on Soilin kundien ja Arndorferin parikunnan yhteistyön tulos. Maistoimme pariin kertaan tankkinäytteitä ja näiden pohjalta syntyi blendi, joka eroaa makumaailmaltaan selkeästi pariskunnan muusta rangesta. Kantavana ajatuksena oli tehdä viini, joka ilmentää ajatustamme nautittavasta viinistä, jonka valmistusprosessi on mahdollismman riisuttu. Samalla viini ilmentää Kamptalin ja nimenomaan Strassin kylän ainutlaatuista fiilistä. Martinista ja Annasta on vuosien yhteistyön saatossa tullut ystäviä ja ensimmäistä omaa viiniä miettiessä oli selvää, että halusimme tehdä tämän nimenomaan heidän kanssaan yhteistyössä. Nimi SCHANK tulee Itävallan sanasta ”Schankwein”, joka tarkoittaa talon viiniä. Jokaisella tavernalla oli aikoinaan oma Schankweininsa. Tässä meidän flinda. Kooltaan pullo on klassinen ja kätevä 2 litran paketti.

Ruokasuositus: Monipuolinen viini, joka toimii oivallisesti ilman ruokaa. Sushi, sashimi ja kevyen mausteiset kala- ja kasvisruoat toimivat myös nätisti viinin rinnalla.

Lisätiedot

Tuottaja

ARNDORFER – Anna & Martin Arndorfer

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

11,5%

Rypälelajikkeet

Grüner Veltliner 83% ja 17%

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Strass, Kamptal, Itävalta

Luokittelu

Natural

Pullokoko

2.0 litraa

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,